Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI SERIJAL INSAJDERA

Država donirala Čovićevoj firmi 260.000 evra!

Autor: blic.rs | 22.09.2014 - 22:10:00h | Komentara: 10

Na početku novog serijala „Insajdera“ otkriva se da je deo novca namenjen Srbima na KiM završavao kao “donacija” na računu firme čiji su akcionari Nebojša Čović i njegova supruga Vesna.

U prvoj sezoni “Patriotske pljačke” pre dve godine novinari „Insajdera“ otkrili su, između ostalog, zloupotrebu više miliona evra prilikom otkupa stanova od kosovskih Albanaca u severnoj Kosovskoj Mitrovici preko privatnih posrednika po daleko većim cenama od tržišnih.

Nebojša Čović  na meti Tužilaštva  za organizovani  kriminal

Nebojša Čović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Istražujući dalje zloupotrebe, „Insajder“ je otkrio, što je objavljeno u sinoćnoj emisiji, da se novac vrteo u krugu jednih te istih ljudi: Nebojše Čovića, u to vreme predsednika Koordinacionog centra, njegovog sekretara Anđelke Radenković, koja je potpisivala dokumente, Dragana Kalabe, bivšeg načelnika Kosovskomitrovačkog okruga, Draška Pašića, bivšeg direktora preduzeća „Komgrap-gradnja“, Idriza Šijka, bivšeg vlasnika i direktora preduzeća „Daki“, i Bojana Radovanovića, bivšeg vlasnika i direktora preduzeća „Masters“. Svi oni su, kako je i „Blic“ pisao, od avgusta pod istragom Specijalnog tužilaštva.

Posredničke firme sa Kosova potpisivale su ugovore o donaciji sa firmom „Roto Koš“, čiji su Čovići akcionari. Na primeru kupovine prve nekretnine, kuće od 1,1 milion evra, novinari „Insajdera“ dokazuju da je vlasnik posredničke firme “Daki” Idriz Šijak uplatio firmi “Roto Koš” kao donaciju 260.000 evra.

Nebojša Čović je, za razliku od prve emisije, ovaj put odbio da govori za „Insajder“. U emisiji se navode i imena onih koji su po političkoj liniji kasnije dobijali državnim novcem otkupljene nekretnine.

Savetnik profiter

Predrag Mikić

Predrag Mikić | Foto: Beta
„Insajder“ otkriva da je Predrag Mikić, sadašnji savetnik za privredu predsednika Nikolića, prodao državi Srbiji kuću u Gračanici za čak 600.000 evra, koju je otkupio univerzitet u Mitrovici na inicijativu Nebojše Čovića. Kuća ima 212 kvadrata, nezavršen pomoćni objekat, kotlarnicu i 10 ari placa. kvadrat je plaćan 642 evra, a ar placa 5.000 evra.

Poslednji komentari
  • misho Vreme: 23.09.2014 06:43h

    na kosovu je ostala srpska sirotinja koja nema gde otići,a nazovi "pravi"srbi nisu pobegli već su sami otišli da bi svoje nekretnine prodali za enormno visoku lovu.i sada oni vode politiku?nije samo čović kriv,on je odavno sirovina za zatvor.kriv je I toma?pa za mikićeve mućke sa kućom znao je tomica naš pošteni,odavno a drži ga kod sebe...

  • budimir Vreme: 23.09.2014 09:59h

    HAPSIIIIIIIIIIIIIIIIIII BRE!

  • Tatjana Vreme: 23.09.2014 11:59h

    Nista se nece u nasoj drzavi resiti,jer su ljudi povezani sa celnicima SNS!

  • Radiša Vreme: 23.09.2014 14:28h

    Na Kosovo se šalje dnevno 650.000 evra, a narod tamo gladan i živi po prihvatnim centrima. Političari zloupotrebljavaju položaj i ovaj novac stavljaju u svoje džepove, a budžet Republike Srbije prazan, uzima se od radnika i penzionera da bi se popunio budžet. SRAMOTA!

  • djordje Vreme: 23.09.2014 14:46h

    Znaci Covic, pa Mikic, pa, redom...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP