Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRVA DAMA OŠTEĆUJE DRŽAVNI BUDŽET

Država gubi milione evra zbog kupaca poput Dragice

Autor: E. A. | 13.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 6

Ako šverc garderobe i asesoara u Srbiji i dalje cveta, kako tvrde ekonomisti, onda i ne čudi izjava da, recimo, dizajnerska torba sa potpisom Majkla Korsa može da košta između 25 i 100 dolara. Upravo ovakve tvrdnje koje se odnose na cenu markirane tašne iznela je savetnica predsednika Nikolića Stanislava Pak Stanković kada je stala u odbranu prve dame Srbije Dragice Nikolić.

Dragica Nikolić

Dragica Nikolić

Torbe sa potpisom svetskih dizajnera po niskim cenama mogu da se kupe u Srbiji, i to na crnom tržištu. Kad je reč o crnom tržištu garderobe i asesoara u našoj zemlji, Nebojša Atanasković iz Unije poslodavaca Srbije kaže za „Alo!“ da to tržište i dalje cveta, zbog čega država gubi milione evra na osnovu neplaćenih dažbina.


- U budžetu je manje novca jer osim što nema adekvatne naplate carine, ne plaća se ni PDV. Zbog niske cene artikala na crnom tržištu stvara se nelojalna konkurencija, zbog koje su naši proizvođači i prodavci na velikom gubitku, a neki su i prinuđeni da zatvaraju proizvodnju i maloprodajne objekte. Inače, uglavnom je reč o robi koja stiže iz Kine, u velikim količinama. Ona se carini po težini, a ne po artiklu, zato to carinjenje nije adekvatno jer nema plaćanja po vrednosti artikala pojedinačno... U proseku se u Srbiji na jedan legalno prodati komad proda jedan i po artikal u sivoj zoni. Cena robe na crnom tržištu je čak i 50 odsto jeftinija od one u legalnoj prodaji - navodi Atanasković.

Podsetimo, Pakova je gostujući u jednoj emisiji tvrdila da torba Majkla Korsa, kakvu nosi prva dama Srbije, u Americi, u „Mejsisu“ (robna kuća) iznosi između 25 i 100 dolara. Naravno da smo odmah otišli na sajtove „Mejsisa“ i Majkla Korsa i još jednom se uverili u ono što odavno znamo, da nije moguće u legalnoj prodaji kupiti tašnu ovog dizajnera za manje od 100 dolara.
Naime, za 25 do 100 dolara može da se pazari tašna ove marke, ali kod šanera i švercera, ili ukoliko je reč o polovnoj ili možda fejk robi. Tašna američkog dizajnera, i to isti model kakav ima i Nikolićeva, kako se navodi na već pomenutim sajtovima, košta 267,99 i 358 dolara, u zavisnosti od boje. Isti model torbe kakvu ima supruga predsednika Srbije nije na sniženju i košta pomenutih 358 dolara. Inače, Nikolićeva je ovu torbu prošetala nakon povratka iz Amerike. Ukoliko ju je platila onoliko koliko tvrdi Pakova, onda je sigurno nije kupila u Americi, pogotovo ne u „Mejsisu“.
Poslednji komentari
  • sima Vreme: 13.01.2015 07:57h

    Lazne torbe za lazne diplome. Idealno!

  • promilko Vreme: 13.01.2015 08:29h

    Ima lepe crte lica.Doduše malo nepravilno raspoređene.

  • koja Vreme: 13.01.2015 11:12h

    DAMA dali Vi znate sta znaci rec dama.Zena puna sarma harizme lepote stila obrazovanja umece hodanja stava ama svega sto oza zena nema .necu da kazem seljanka mada je samnom cuvala ovce jer bi tako sve divne seljanke vredjala.Da se probudi i KOKO SANEL niona od ne nebi napravila damu Od svih nasih politicara jedina dama je TANJA TADIC imala je sve ono sto jedna dama treba da poseduje.Ijos nesto pratila je supriga samo kad je bila preka potreba ane kao ova koja prati predsednika i gde treba i gde ne.Nije ona jadna kriva vec njene ulizice oko nje sto je pogresno usmeravaju.I mi smo jadniji kad iabrasmo njega sa stirofora nezabelezen primer bilo kog svetskog predsednika.

  • lo Vreme: 14.01.2015 01:20h

    dama bez srama.za damu treba biti rodjen kao sto je to bila jovanka broz.zena koja ima produhovljenu facu moze da obuce bilo sta a da izgleda super .u ovom slucaju dzabe firme ,dzabe sve...

  • marsovac Vreme: 14.01.2015 10:22h

    E bas joj je falila firmirana tasna? Do juce je nosila ceger! Sta sve to znaci da ljudi bez stila i ukusa prepuste nekome da od njih prave STRASILA NA STA LICI DRAGICA kad je onako unakaze u tu firiranu garderovu oja nije za nju i koju ona na kraju krajeva ne zna da izneese!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP