Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRESUDA!

Država mora da plati SOS kanalu!

Autor: danas | 12.08.2013 - 20:52:00h | Komentara: 2

Privredni sud u Beogradu presudio je da su Ratel i RRA dužne da SOS kanalu isplate 650 miliona dinara, saznaje Danas.

Naime, ovaj sud je doneo presudu po tužbi SOS kanala, koji je tužio Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) i Republička radiodifuzna agencija (RRA), radi nadoknade štete koja je nastala dodeljivanjem neispravne frekvencije na javnom konkursu 2006. godine.

SOS Kanal

SOS Kanal

 Podsećanja radi, SOS kanal je tada od Ratela dobio frekvenciju koja je neispravna, odnosno frekvenciju koja po međunarodnoj raspodeli pripada državnoj televiziji Rumunije.

Sud je sada ustanovio da su tuženi znali da je kanal, koji je predmet spora, još pre dodeljivanja bio neispravan, ali da su ga svesno dodelili SOS kanalu.
"Tuženi su, osim što su mu dodelili nekoordiniran i neispravan kanal, propustili da preduzmu radnje da šteta bude otklonjena", navodi izvor Danasa.
Takođe, kako dodaje, sud je utvrdio da predmetna frekvencija nije smela da bude u prometu s obzirom da se znalo da na njoj postoje smetnje, te nije bilo ni dozvoljeno da se dodeljuje nijednom emiteru, piše Danas. 
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 13.08.2013 06:26h

    i sad ko ce to da plati.SVESNO su dali neispravnu frekvenciju,SVESNO IZ SVOG DZEPA NEKA PLATE.a ne da mi/narod srbije/ i u ovom slucaju bude krava muzara.oni zasvinje a mi da cistimo fekalije.DOKLE.

  • Dejan R. Popovic, dipl. inz. Vreme: 13.08.2013 15:03h

    Ovo je izgleda prvi sudski spor u kom su nadlezne drzavne organizacije (RRA i RATEL) izgubile sudski spor zbog izdavanja dozvola jednoj TV radio-difuznoj organizaciji (SOS kanal) za emitovanje na "neispravnom" radio-frekvencijskom kanalu i zbog toga nastale stete. Da je postojala dobra volja, cini se da je ova steta mogla lako i brzo da se otkloni pronalazenjem, dodelom i koriscenjem novog, "ispravnog" kanala.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP