Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAVRŠENA SEDNICA BIROA ZA KOORDINACIJU SLUŽBI BEZBEDNOSTI

Država najavila surov obračun sa huliganima!

Autor: M. D. / B92 | 08.11.2013 - 15:49:00h | Komentara: 1

Na današnjoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti odlučeno je da se uputi predlog Vladi Srbije da se formiraju dve službe - jedna za borbu protiv ekstremizma i terorizma i druga protiv dilera droge, saznaje alo.rs.

Marakana u plamenu

Da li će im satiti na put? | Foto: A. Dimitrijević

Na sastnaku koji je počeo oko 13.30 a koji je trajao oko dva sata zaključeno je da će se država "surovo obračunati sa svima koji rade protiv države".

"Borba će biti nemilosrdna, usmerena protiv kriminalaca i biće jedna od najobimnijih u istoriji Srbije. Neće biti lova na veštice, neće biti progonjeni navijači, već kriminalci i oni koji diluju drogu. Građani će biti zadovoljni rezultatima. Svima koji misle da je moguće igrati se sa državom biće jasno da nisu u pravu", rekao je Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i najavio novu sednicu Biroa za sledeći utorak.


Istakavši da je od pokretanja akcije protiv klana Darka Šarića cena narkotika pala na tržištu, on je priznao da se Vlada nije dovoljno bavila tim pitanjem.
Vučić je rekao i da u beogradskom MUP-u 400 ljudi radi na obezbeđivanju raznih ličnosti, a da skoro deset puta manje radi na suzbijanju trgovine narkoticima i da "nije država služba za obezbeđenje".


Govoreći o toj temi i o opravdanosti takve upotrebe ljudstva, on se dotakao i pitanja rotacionih svetala na vozilima, o čemu je i ranije govorio. Vučić je rekao da je to trenutno "prestižna marka" koju koriste neki ministri, skoro svi predsednici opština u Srbiji, ali i pevači, pevačice i sportisti i da će se to promeniti. Kada je reč o korišćenju rotacija, Vučić je najavio da će biti urađene nove bezbednosne procene.


Jedna od glavnih tema sastanka bila su dešavanja na lokalnim izborima na Kosovu, a Vučić je naveo da se razgovaralo o tome šta država može da preduzme da zaštiti izborna, ali i sva druga Ustavom garantovana prava građana.


Zbog incidenata na severu Kosovske Mitrovice i ugrožavanja prava građana, najavljeno je podnošenje krivičnih i prekršajnih prijava protiv svih odgovornih.

Poslednji komentari
  • nana Vreme: 09.11.2013 06:42h

    ko jos veruje vucicu !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP