Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTARKA TVRDI

Državna uprava nije preglomazna

Autor: Beta/Alo | 28.07.2015 - 12:45:00h | Komentara: 3

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da državna administracija "nije preglomazna".

Kori Udovički

Kori Udovički | Foto: Dušan Milenković

Ona je, istina, rekla da ima viškova, i da se mora raditi na reorganizaciji rada i zapošljavanju stručnjaka, posebno u poslovima evropskih integracija i inspekcijskog nadzora.

Udovički je danas razgovarala sa predstavnicima republičkih i lokalnih inspekcijskih službi uoči primene Zakona o inspekcijskom nadzoru koja počinje 30. jula, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Javnost očekuje, privreda očekuje, a logika nalaže da nam neregistrovani subjekti više ne izmiču kontroli", rekla je ministarka povodom početka sprovođenja zakona koji će omogućiti nadzor nad neregistrovanim subjektima i uviđaj u stambenom prostoru gde neregistrovano preduzeće obavlja delatnost.

Potpredsednica Vlade Srbije je izrazila očekivanje da će početkom avgusta biti održana prva sednica Koordinacione komisije koja će biti "jak mehanizam, ne samo za bolju koordinaciju inspekcija, već i za povraćaj ugleda inspektorima, kojih ima manje nego što je potrebno".

Predstavnici inspekcija rekli su da Zakon o inspekcijskom nadzoru predstavlja značajan pomak, ali da će najveći izazov predstavljati njegova primena, a naglašeno je da je odlično definisano šta se smatra neregistrovanim subjektom, čime se otklanjaju nedoumice, dodaje se u saopštenju.

Takođe, na sastanku je ocenjeno da je potrebna opsežna analiza strukture sive ekonomije po sektorima, kako bi inspektori imali jasniju sliku koja bi im pomogla u postupanju prema neregistrovani subjektima.

Na sastanku je istaknuta i odlična saradnja i partnerski odnos između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, USAID-a, Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), kao i resornih ministarstava i njihovih inspekcijskih službi.

Prema nekim podacima za decembar 2014. godine u državnoj upravi je bilo zaposleno oko 500.000 ljudi.

Poslednji komentari
  • alek Vreme: 28.07.2015 13:16h

    GOSPODJO UDOVICKI, NACITE DA BROJITE, ZADJITE MEDJU ADMINISTRACIJU U DRZAVI SRBIJI I VIDITE KOLIKO VAS IMA.VIODITE KO PO CEO DAN OD DOSADE BOCKA OLOVKU, KO NE DOLAZI NA POSAO A PRIMA VISOKU PALTU. A ZADJITE I U PRIVATNI SEKTOR I VIFDITE ZA KOJE PARE RADNICI RADE I PO KOLIKO MESECI PLATE KASNE I PITAJTE TE LJUDE KAKO ZIVE. E TADA MOZETE DA OCENITE KOLIKO DRZAVA IMA VISKA I GDE ODLAZE MILIJARDE NA NERAD A LJUDI BRLJAJUI PO KANZAMA DA BI PREZIVELI .A POJEDINI SAVETNICI VARAJU DRZAVU LEPO ZARADJUJU LEPO ZIVE, SEPURE SE .E TO JE VAZNO DA UTVRDITE I NAPRAVITE SPISAK RASDNIH MESTA POTREBNIH U OVOJ SRBIJI.OVONASE MALO DOMACINSTVO JE SVE SIROMASNIJE. A POJEDINCI BOGATIJI.STA VAM RADI MIKIC.VARA DRZAVU A SAVETUJE NIKOLICA.A PRIMA DOBRU PLATU SA SVIM POVLASTICAMA A FIRMA U KRALJEVU RADI OBAVEZE NE PLACA KRALJEVU.E TO JE USPEH.

  • mica Vreme: 28.07.2015 14:01h

    Ako vi tako kazete gospodjo, problem je samo sto za tako "malo" sluzbenika imamo mnogo malu drzavu. Pa ili da nekako ukrupnimo drzavu, sto su neki probali devedesetih i izgubili sve ratove "koje nisu vodili" ili da menjamo vas ili da neko drugi, razume se umesto vas, sve to uradi na bolji nacin. Problem je sto uvek zemlji jedino sto dobro funkcionise jeste ono narodno "sjasi kurta da uzjasi murta".

  • ds222 Vreme: 28.07.2015 19:09h

    Pa kolko mi se cini niste pri INAGURACIJI opevali tu pesmu .Ni u predhodnoj vladi gde ste NESLAVNO otisli a iz ove ce vas morati otewrati .Pa svaki onaj sluzbenik a to je 50% koji na svom stolu u Drzavnoj upravi nema kompjuter je visak ,jer sve je kompjuterizovano izuzev "jacvnih cica SA DIPLOMATSKIM SAVETNICKIM PASOSEM" .Alo gospo i ONE SU NA BUDZETU i vasa briga a nas trosak . Lupetate u neznanju kao i prosli put .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP