Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR PRIVREDE OPLEO PO BIVŠEM KOLEGI

Državne pare dobijali Dinkićevi prijatelji!

Autor: I. Žigić | 06.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Ministar privrede Željko Sertić prozvao je juče između redova Mlađana Dinkića, bivšeg ministra ekonomije, kao i njegove saradnike, da su državnu pomoć preko Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), kojom je Dinkić upravljao, dodeljivali isključivo svojim poznanicima!

Bez dlake na jeziku: Željko Sertić

Bez dlake na jeziku: Željko Sertić | Foto: Oliver Bunić

Naime, najavljujući osnivanje nove razvojne agencije Srbije, koja bi nastala spajanjem SIEPA i Nacionalne agencije za regionalni razvoj (NARR), Sertić je opleo po nekadašnjim čelnicima zbog protežiranja prijatelja.


- Pomoć države više neće dobijati samo oni koji poznaju ministra i državne funkcionere, već pre svega firme koje dobro rade - poručio je Sertić.
Iako smo juče povodom ovih navoda pokušali da dobijemo komentar i od Mlađana Dinkića, bivši ministar nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Ostao bez komentara: Mlađan Dinkić

Ostao bez komentara: Mlađan Dinkić | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Da je rad SIEPA u vreme dok je Dinkić bio ministar bio sporan, najbolje govori činjenica da je zbog brojnih malverzacija u toj instituciji, čije je čelne ljude postavio upravo Dinkić, 2014. policija uhapsila Jasnu Matić, bivšu ministarku za telekomunkacije i nekadašnju direktorku SIEPA, kao i funkcionere SIEPA Božidara Laganina, Vesnu Perić i Bojana Jankovića.
Oni su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet za oko 120 miliona dinara i nelegalno profitirali oko 90 miliona. Javna je tajna da je Dinkić iz senke upravljao radom SIEPA, te da je upravo on odlučivao o tome ko će njome rukovoditi i postavljao svoje ljude od poverenja.

Država ima čak 170 agencija


Željko Sertić je naveo da u Srbiji ima oko 170 raznih državnih agencija i da bi spajanje SIEPA i NARR trebalo da bude model za rešavanje pitanja i ostalih agencija, te da bi na sličan način trebalo da bude rešen problem viška zaposlenih. Ministar je najavio da će u novoj razvojnoj agenciji samo najbolji i najodgovorniji dobiti posao, kao i da će se to telo baviti svim dobrim projektima, kako novim, tako i starim.
Sertić je podsetio i da Zakon o ulaganjima predviđa osnivanje saveta za ekonomiju, te najavio da će u narednom periodu biti izjednačena prava domaćih i stranih investitora.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP