Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UHVAĆEN KAD JE HTEO DA PRODA VREDNU NEKRETNINU

Državni sekretar krije stan na moru od 115.000 €!

Autor: Ivana Žigić | 06.04.2015 - 19:30:00h | Komentara: 4

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić poseduje stan u Rafailovićima na Crnogorskom primorju, vredan više od 100.000 evra koji pak nije prijavio u imovinskoj karti!

Prijavio  samo jedan  stan i kola: Berislav Vekić

Prijavio samo jedan stan i kola: Berislav Vekić | Foto: Miloš Cvetković

Ko zna da li bi se i kada uopšte saznalo da Vekić ima vrednu imovinu koju krije od nadležnih da navedeni stan nije prošlog meseca oglasio na prodaju! Naime, Vekić je objavio oglas za prodaju dvosobnog stana u Rafailovićima kod Budve, i to za čak 115.000 evra. Kako se navodi u oglasu, Vekić je vlasnik stana koji ima dve sobe, balkon od 15 kvadratnih metara, garažu u sklopu zgrade, kao i video-nadzor, klimu, internet, kablovsku, telefon i interfon. Stan se nalazi u zgradi koja je izgrađena 2003. godine, i to na prvom spratu. U oglasu je naveden i njegov broj telefona.

„Balkončić“  od 15 kvadrata

„Balkončić“ od 15 kvadrata


Zanimljivo je pak da Vekić ovu vrednu nekretninu nije prijavio u svojoj imovinskoj karti, pa tako na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije stoji da od nepokretnosti poseduje samo jednosoban stan od 42 kvadrata, i to polovinu, kao i automobil „reno megan“ iz 2009. godine koji je uzet na kredit. Takođe je navedeno i da ima štednju u bankama i finansijskim institucijama u zemlji i inostranstvu, kao i da u Ministarstvu zdravlja prima platu od 102.788 dinara.

Odao ga oglas...

Odao ga oglas...

Iako smo juče pokušali da stupimo u kontakt sa Vekićem i saznamo zašto nije prijavio ovu vrednu nekretninu, on se do zaključenja ovog broja nije javljao na telefon niti je odgovorio na naše poruke. Ipak, kada smo mu sa drugog broja pustili poruku, predstavljajući se kao potencijalni kupci stana i upitali ga da li je on vlasnik iz oglasa, Vekić je vrlo brzo odgovorio: - Vlasnik sam stopostotni - poručio je Vekić.

Ovde je skuvao  papazjaniju...

Ovde je skuvao papazjaniju...


Da bi Agencija za borbu protiv korupcije pod hitno morala da reaguje u ovom slučaju, poručuje za „Alo!“ Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije “Transparentnost”:
- Ako taj stan nije naveden u Vekićevoj imovinskoj karti, koja je objavljena na sajtu Agencije, postoji sumnja da je u pitanju povreda zakona što bi značilo da Agencija mora pod hitno da sprovede vanrednu kontrolu njegove imovine i prihoda kako bi se utvrdile činjenice - ističe Spasić. Kako dodaje, neprijavljivanje imovine i prihoda je i krivično delo po zakonu o Agenciji za koje je propisana čak i kazna zatvora.

U SMS-u potvrdio da je stan njegov...

U SMS-u potvrdio da je stan njegov...

Poslednji komentari
  • devojcica Vreme: 06.04.2015 20:09h

    Covek je GENIJE......da je vise takvih ljudi,nase zdravstvo bi bilo na samom vrhu...mogu samo da mu zavide zle duse....a u cemu je problem ako poseduje stan od 2003.godine a na mestu drzavnog sekretara je poslednjih par godina......

  • sarkasticna devojcica Vreme: 07.04.2015 02:16h

    Devojcice za koga se ti prodajes. ne bi me cudilo, da se to GENIJE licno pohvalio. Ko ima i grabi ovde, gore ce biti u problemu. Ovde zivot traje do 100 godina maximum, i uporedi vecnost...

  • duda Vreme: 07.04.2015 06:42h

    malo se raspitajte koji m-ladi, ali vazni ministar-ima za kratko vreme ministrovanja doooobru, vrednu stambenu nekretninu u Petrovcu na moru.

  • zoran Vreme: 07.04.2015 07:14h

    krivicna prijava odmah i pred sud ..otkaz momentalni bez da se dozivotno moze zaposliti u bilo kakvu drzavnu upravu ni on ni clan porodice ,a usput istraziti kompletan rad jer ko laze taj i krade

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP