Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA!

Državni sekretar
napao vozača ministra kulture

Autor: R. Kantar - A. Medaković | 19.03.2013 - 11:12:00h | Komentara: 11

Poseta Dragice Nikolić, prve dame Srbije, Istorijskom muzeju u prošli petak bila je okidač za žestok sukob koji je izbio između Miroslava Tasića, državnog sekretara u Ministarstvu kulture, i službenog vozača ministra kulture Bratislava Petkovića, eksluzivno saznaje „Alo!“.

Poprište sukoba: Istorijski muzej Srbije

Poprište sukoba: Istorijski muzej Srbije | Foto: RAS Marija Janković

Miroslav Tasić nasrnuo na Petkovićevog vozača jer je ovaj hteo da ukloni njegovo vozilo sa parkinga Ministarstva kulture zbog posete Dragice Nikolić

Naime, tog dana je Tasić svoj privatni automobil ostavio na parkingu Ministarstva kulture koji se nalazi odmah pored muzeja, ali su sva vozila morala biti uklonjena jer nije bilo dovoljno mesta za automobile svih visokih zvanica koje su došle u obilazak muzeja, među kojima se nalazila i supruga predsednika Srbije.


- Sekretar Tasić poseduje stan koji se nalazi tik do Ministarstva kulture. Zbog toga često svoje vozilo ostavlja na parkingu ministarstva. Nije bilo ništa drugačije ni u petak, kada je radove na Istorijskom muzeju Srbije trebalo da obiđu Dragica Nikolić, Radoslav Pavlović, savetnik predsednika Srbije, i ministar kulture Bratislav Petković - priča za „Alo!“ izvor iz Ministarstva kulture koji je prisustvovao ovom incidentu.

Ne pomera vozilo  ni zbog prve dame  Srbije: Miroslav Tasić

Ne pomera vozilo ni zbog prve dame Srbije: Miroslav Tasić | Foto: Mitar Mitrović

Videvši da nema mesta za parkiranje, vozač Bratislava Petkovića je pozvao „Parking servis“ kako bi uklonio sekretarovo vozilo. Međutim, taj postupak je razjario državnog sekretara, koji je, kako nezvanično saznajemo, u jednom trenutku čak i nasrnuo na ministrovog vozača!

- Celo ministarstvo je brujalo od njihove svađe. Da apsurd bude veći, Tasić je pozvao i policiju. „Parking servis“ se nije pojavio, ali policija je izašla na teren i evidentirala događaj - prepričava naš izvor. U kabinetu državnog sekretara Miroslava Tasića juče nismo mogli da proverimo ovu informaciju jer je Tasić bio na sastanku van zgrade ministarstva, dok su nam u PR službi Ministarstva kulture rekli da će njegovim saradnicima preneti pitanja, pa će nam se javiti „ukoliko išta bude želeo da komentariše“.

Od poljoprivrede do kulture
Prema biografiji sa internet stranice Ministarstva kulture, Miroslav Tasić je svestrana ličnost. Iako se kao državni službenik bavi kulturnim temama, Tasić je diplomirao na Pravnom fakultetu, na krivično-sudskom smeru. Godine 1977. i 1978. radio je u Zavodu za poljoprivrednu kontrolu Srbije, a nakon toga u GP „Krajina“. Od 1983. do 2012. radio je kao sekretar Etnografskog muzeja, gde je bio zadužen i za vođenje poslova na sanaciji i uređivanju zgrade. Član je UO Muzeja automobila, direktorijuma Fondacije Aleksandra Drugog, ali i osnivač NVO „Serbia nostra“. Predstavlja se kao nestranačka ličnost.

Poslednji komentari
  • Beograđanin iz dijaspore Vreme: 19.03.2013 09:35h

    Alo, bre, vi iz ALO! O kojoj to >dami< pišete? Jel` to ona >s bele rukavice< što se trti pred TV kamerama da je kod jedne nedavne drzavne posete Tomu gotovo izgurala iz kadra? Pa ona je u pogrdnomn smislu te reči, obično seljače koje na žalost svojim prisustvom, ponašanjem, kinđurenjem i trtenjem u javnosti, vređa dostojanstvene, poželjne i lepe srpske seljanke! Nušiću, ustani iz groba da napišeš novu komediju -ovog puta o Gospođi predsednikovici!

  • KIKI Vreme: 19.03.2013 11:14h

    SVAKA TI CAST PRIJATELJU SA PRVOG KOMENTARA ISUVISNO JE JOS NESTO DODATI.

  • taxista Vreme: 19.03.2013 13:26h

    " Beogradjanine iz dijaspore" je li te mama povela u inostranstvo kada je kod nas pocela kriza i vise nije mogla dovoljno da zaradi oko ekonomskog fakulteta??!! Valjda ce tamo u "dijaspori" imati vise posla (evo dve su posle u penziju sa preko 70 godina zivota i vise od 50 godina staza) pa neces biti tako iskompleksiran sto tvoja mama nije ni uz koga stajala, vec samo lezala! Sa suprugom srpskog Predsednika moras da se odnosis sa postovanjem, bez obzira sto nije imao ko da te vaspitava!

  • daki Vreme: 19.03.2013 14:58h

    ovo je <<ona>> sigurno, jedino ona tako lepo misli o sebi. ista pamet.

  • Viktor Vreme: 19.03.2013 15:43h

    Jadno i tuzno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP