Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOSOVSKO PITANJE

Državni vrh i Srbi sa Kosova
potvrdili državno jedinstvo!

Autor: Beta | 06.12.2012 - 17:25:00h | Komentara: 2

Na sastanku državnog vrha sa predstavnicima Srba sa severa Kosova potvrdjeno je državno jedinstvo u sprovođenju politke o pitanju KiM, izjavio je večeraas predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i najavio da će tokom meseca biti doneta i državna platforma u kojoj će ta politika biti definisana.

- Nema razloga za blokadu administratvnih prelaza nema, a odluku o prekidu protesta doneće Srbi sa severa pokrajine - rekao je Dačić novinarima posle sastanka u zgradi Predsedništva sa političkim predstavnicima Srba sa severa Kosova.

Ivica Dačić

Nema razloga za blokadu administrativnih prelaze: Ivica Dačić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Moramo da budemo jaki da bismo odbranili KiM, vojno ga ne možemo odbraniti već samo politički, i zato moramo biti jedinstveni - rekao je Dačić.

Sastanku, koji je počeo nešto posle 15.40 časova, prisustvovali su, pored Dačića, predsednik Tomislav Nikolić, potpredsednici Jovan Krkobabić, Suzana Grubješić i Rasim Ljajić, predsednik skupštine Nebojša Stefanović, šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin i šef tehničkog tima Beograda Dejan Pavićević.


Na sastanak su došli predsednici sve četiri opštine sa severa Kosova - Krstimir Pantić, Dragiša Milović, Slaviša Ristić i Dragiša Vasić.

Stefanović: Kosovski Srbi zadovoljni razgovorima u Beogradu

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas, nakon sastanka s predstavnicima kosovskih Srba u Predsedništvu Srbije, da su oni zadovoljni razgovorima sa državnim vrhom i da će biti uključeni u pregovore sa Prištinom.

Nebojša Stefanović

Predstavnici Srba sa Kosova zadovoljni: Nebojša Stefanović | Foto: Nebojša Marković

Stefanović je kazao da je dogovoreno da se sve buduće akcije na severu Kosova usaglašavaju, i da predstavnici kosovskih Srba budu konsultovani o budućim potezima države.

Po njegovim rečima, pojedini delovi današnjeg razgovora spadaju u domen državne tajne.
"Mislim da način rada koji smo primenili danas može da dovede do trajnog rešenja tako da Srbija potpuno zadrži svoje nacionalne interese i da ih ni na koji način ne ugrozi", ocenio je predsednik Skupštine.
Stefanović je najavio da će šefovima poslaničkih grupa 17. decembra biti predstavljen Nacrt platforme za rešavanje problema Kosova i Metohije.
"Tog dana će šefovi poslaničkih grupa dobiti nacrt o kojem ćemo moći da razgovaramo, a ubrzo će se strategija naći pred narodnim poslanicima", rekao je Stefanović.
Srbi na severu Kosova tri dana protestuju na prelazu Jarinje jer smatraju da će sprovođenjem sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima (IBM) biti postavljena granica prema centralnoj Srbiji.

Sutra odluka o deblokadi Jarinja!

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je danas, posle
sastanka sa državnim vrhom, da odluku o deblokadi Jarinja treba da donesu odbornici skupština opština sa severa Kosova, na sednici zakazanoj za sutra, ali je dodao da je on optimista.

Krstimir Pantić

Odbornici odlučuju sutra: Krstimir Pantić | Foto: Saša Đorđević

Pantić je rekao da je za njega dovoljna garancija Vlade Srbije i da očekuje da će taj stav prihvatiti i odbornici. On je ocenio i da su zahtevi skupština opština sa severa Kosova uvaženi i prihvaćeni u Briselu, kako bi sporazum o

zajedničkoj kontroli administrativnih linija mogao da se sprovodi.

Prema njegovim rečima, dobijene su i pisane garancije, jer je Vlada Srbije usvoila zaključak da su njihovi zahtevi prihvaćeni i da, u slučaju zlouptrebe sporazuma, može da ga suspenduje.

Poslednji komentari
  • Uroš Vreme: 06.12.2012 17:57h

    Nebojša Stefanović je dečko picoustog Vučića! Stefanović laže čim zine! Vatikan nam je nakon instaliranja 1941 Komunista, 05.oktobra 2000 god instalirao LGBG populaciju. Lucidno zar ne?!

  • nidža Vreme: 06.12.2012 22:18h

    Konkretne i precizne informacije i što manje tajnovitosti, uključivanje svih struktura društva u donošenje odluka, transparentnost ali prava učvršćuju poverenje naroda u odluke državnog rukovodstva. Istrajte. Možda bude "što biti ne može"!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP