Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AKCIJA ZA POMOĆ DVOGODIŠNJEM DEČAKU!

Državo, daj zdravstvenu knjižicu malom Čedi!

Autor: A. O. | 10.02.2014 - 16:15:00h | Komentara: 1

Borba za goli život i lična dokumenta malog Čede, koji ima svega dve godine i koji živi u delu napuštene zgrade u samom centru Novog Sada, u Šafarikovoj 20, s mamom Jovankom Nukić (33) i tatom Stefanom Nikolićem (41), u nepodnošljivim i za život teškim uslovima.

Mali Čeda je stalno bolestan, a nema zdravstvenu knjižicu

Mali Čeda je stalno bolestan, a nema zdravstvenu knjižicu


Jovanka i Stefan Nikolić sa malim sinom stanuju u vlažnoj udžerici bez grejanja, a jedu otpatke. Čeda je odrastao na hrani iz kontenjera, a nema ni zdravstvenu knjižicu, često je bolestan. Mama i tata prvo probaju jelo koje nađu u kanti, pa nakon testiranja daju Čedi da jede.

Direktor NVO „Sigurna pozicija“ Dejan Nestorović živi odmah do te trošne kućice i redovno ih posećuje i pomaže koliko može. Kad god treba, Čedu odvede lekaru i tu je da im obezbedi prevoz.

- Dve godine Čeda tako živi. Hitno apelujem na nadležne državne organe da daju malom Čedi zdravstvenu knjižicu, a da njegovi roditelji dobiju lične karte. Neka se nađe rešenje za adresu boravka, neka se Centar za socijalni rad već jendnom probudi u Novom Sadu, jer kasaka za istim centruma u Beogradu. Neophodno je da porodica Nikolić, dobije lična dokumenta i ako pripadaju kategoriji beskućnika. Veliki broj ljudi se javio da pomogne finansiski Čedi, čak iz Australije je uplaćen novac. Međutim, najveća prepreka je to kako podići novac ili otvoriti žiro račune, bez ličnih dokumenata - kaže Dejan Nestorović direktor NVO ,, Sigurna pozicija’’.
Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, obećao je da će posetiti malog Čedu.

- Čuo sam se s gradonačelnikom i on je rekao da će razgovarati sa svojim najbližim saradnicima i da će čim nađe rešenje, posetiti malog Čedu - kaže Nestorović. Danas je malog Čedu i tu ,,memlu ‘’u kojoj živi posetila komunalana inspekcija, da se uveri u stanje na terenu i da dostave izveštaj gradonačelniku. Očekujem da će i ostali lokalni funkcioneri, istaknuti pojedinci i uticajne javne ličnosti posetiti malog Čedu i pomoći.

Komšinica donela hranu za Malog Čedu

Komšinica donela hranu za Malog Čedu

 
Majaka troje dece izbeglica iz Sarajeva donela pomoć Čedi
Sonja Stojanović, radnica u pekari i majka troje dece, koja je za vreme rata napustila Sarajevo obišla je danas Čedu i donela mu hranu za ručak .
Poslednji komentari
  • lala Vreme: 10.02.2014 20:00h

    kada bi sva ta konfiskovana imovina od tajkuna završila tamo gde treba ni jedno dete nezaposleni nebi bili u situaciji da nemaju zdravstveno osiguranje

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP