Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

I TO NA DAN PARASTOSA I SEĆANJA NA ŽRTVE

DS i SNS se posvađali oko
položaja izbeglica i Srba u Hrvatskoj!

Autor: Beta | 04.08.2013 - 15:32:00h | Komentara: 0

Najveća stranka na vlasti i najveća u opoziciji započeli su danas rat saopštenjima čija je tema bila položaj izbeglica i Srba u Hrvatskoj. Dok Hrvati slave, naše stranke se svađaju i to na dan parastosa i sećanja na sve žrtve "Oluje". DS je prvo saopštila da Hrvatska do sada nije dovoljno uradila na tome da kazni "počinioce stravičnih zločina nad Srbima" dok je SNS uzvartio da demokrate trebaju da ćute o položaju izbeglica i Srba u Hrvatskoj.

Srpska napredna stranka

Srpska napredna stranka upitala je danas Demokratsku stranku šta je prethodnih 12 godina uradila kako bi poboljšala položaj Srba u Hrvatskoj i onih koji su izbegli iz Krajine.

SNS je reagujući na saopštenje demokrata u kojem se traži bolji položaj izbeglih, istakla da je DS partija "koja se rukovodi isključivo ličnom i partijskom koristi".

Oluja Hrvatska

Nemile scene izbeglica u kolonama | Foto: Reuters

"Pošto je odgovor potpuno jasan, Demokratska stranka je uvek radila samo za sebe, a direktno protiv našeg naroda, molimo Demokratsku stranku da ćuti, jer će time zaštiti preostalih deset odsto birača, a ukoliko to ne uradi, ostaće bez ikoga ko će takvu politiku da podržava", navedeno je u saopštenju SNS.

Demokratska stranka

Demokratska stranka saopštila je ranije danas da Hrvatska do sada nije dovoljno uradila na tome da kazni "počinioce stravičnih zločina nad Srbima".
"Sa druge strane, državni vrh Srbije je devedesetih Srbe gurnuo u rat, a ništa nije učinio da ih od progona zaštiti. Srbija je zbog toga unazadjena decenijama i dobar deo političara koji su danas na vlasti za nju snose odgovornost", ističe se u saopštenju DS.

Nakon saopštenja SNS, demokrate su uzvratili saopštenjem u kojem stoji da Demokratska stranka (DS) smatra da bi Srpsku naprednu stranku (SNS) trebalo da bude sramota da bilo kome drži pridike o ratovima devedesetih, saopštila je danas DS.

Vaši lideri su pozivali na granice Velike Srbije od Karlobaga do Virovitice, vi ste, gospodo, pozivali na rat i tvrdili da je Skupština sigurna kuća Ratka Mladića, za razliku od DS, koja je od osnivanja vodila politiku pomirenja i saradnje u regionu, uz zaštitu legitimnih interesa srpskog naroda mirnim putem, navedeno je u kratkom popodnevnom saopštenju Demokratske stranke.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP