Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRITIKA

DS: Investicije daleko manje od planiranih i obećanih!

Autor: Tanjug | 20.06.2013 - 10:09:00h | Komentara: 1

Demokrate navode da broj nezaposlenih i dalje raste i da je u prva četiri meseca ove godine broj prijavljenih kod Nacionalne službe za zapošljavanje povećan za 33.000, kao i da je deficit za prvih pet meseci 94 milijarde dinara. To, kako tvrde, znači da će se planirani godišnji deficit od 121 milijarde dinara praktično ispuniti već u prvih šest meseci 2013. godine.

Iz tabora DS poručuju i da je netačan podatak da je prošla vlada ostvarila istorijski najviši deficit, jer je, kako tvrde, u prvih pet meseci 2013. godine deficit viši za 4,5 milijarde dinara ili pet odsto nego u istom periodu prošle godine.

Demokratska stranka

Demokratska stranka

 "Optuživali su DS da je rasipala pare zbog izbora, a prethodna vlada je u prvih pet meseci ostvarila ukupne rashode od 392 milijarde dinara, dok je nova 'štedljiva' vlada potrošila čak 406 milijardi dinara", kaže se u saopštenju.

Demokrate navode i da je evidentan pad standarda građana, budući da je, kako tvrde u saopštenju, prosečna plata u prva četiri meseca 2013. niža za 4,3 odsto, a penzija šest odsto u odnosu na isti period prethodne godine.
"Vrednost izvedenih građevinskih radova izvođača iz Srbije u prvom kvartalu ove godine 23 odsto je niža nego u istom periodu 2012. godine, što znači da je praktično potpuno zaustavljena građevinska operativa zbog mešanja nadležnosti tri ministarstva, odnosno tri koaliciona partnera", zaključuju demokrate.
Poslednji komentari
  • JLo Vreme: 20.06.2013 11:33h

    Ono sta ste nam vi uradili za 12 godina i dokle ste nas doveli, vise niko nece ponoviti, jer mi kao gradjani necemo to dozvoliti. Izgubili ste svo nase poverenje. Kada ti neko u nasledje ostavi takav visok deficit, korupciju i prisvajanje raznoraznih koristi na racun nas gradjana, logicno je da treba vremena da se ponovo stane na noge!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP