Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRITIKA

DS: Nerealna obećanja SNS

Autor: Tanjug | 24.02.2015 - 13:57:00h | Komentara: 2

Demokratska stranka saopštila je danas da se navršava hiljadu dana od kako je predsednik Srbije Tomislav Nikolić položio zakletvu, a Srpska napredna stranka preuzela vlast, uz komentar da je "svaki dan mandata obeležen nerealnim obećanjima".

Demokratska stranka

"Za 1.000 dana čuli smo 1.000 obmana": Demokratska stranka

"Istina je da se zarad tih investicija Srbija zadužuje i pravi diplomatske skandale deleći srpske pasoše i posrednicima u sumnjivim poslovima", kaže se u saopštenju DS i dodaje da je od 30 investicija koje je premijer Vučić najavljivao ukupne vrednosti oko 10 milijardi, za tri godine "traljavo i polovično realizovane samo tri".

DS takođe navodi da je potpisano više od 40 sporazuma, aneksa, predugovora, a da je stvarno uloženo veoma malo.

Jedan od najglasnije najavljivanih projekata "Beograd na vodi" je trenutno u toku i to nelegalno i protivzakonito, kažu demokrate i tvrde da je bez tenderskih procedura i saglasnosti korisnika renovirana i zgrada Geozavoda u kojoj je postavljena maketa.

"Nijedan dokument nije dostupan, kao ni troškovi budžeta za pripremu terena za ovu investiciju. Gruba računica je da je do sada iz državnog budeta potrošeno višeod 200 miliona evra, dok je strani investitor uložio nekoliko stotina hiljada evra", saopštava DS.

U DS su se takođe osvrnuli i na formiranje "Er Srbije" i naveli da se prema delu objavljenih dokumenta vidi se da su ulaganja Srbije "više od pola milijarde evra u imovini i novcu, a stranog investitora oko 100 miliona evra kredita, za čega je stekao pola vlasništva nad kompanijom".

Demokrate naglašavaju da je za hiljadu dana vlasti SNS neslavno završen i ugovor za fabriku čipova, takođe i investicija od 400 miliona evra za fabriku za proizvodnju delova za Boingove i Erbasove modele, "tajnim ugovorima uzurpirano i prodato" više od 20.000 hektara vojvođanskih oranica potpuno nepoznatoj kompaniji Al Rawafed umesto najavljivanoj kompaniji Al Dahra...

"Za hiljadu dana čuli smo 1.000 obmana i dobili jednu lepu maketu", zaključeno je u saopštenju DS.
Poslednji komentari
  • AS Vreme: 25.02.2015 08:47h

    U Er Srbiji SNS menadzment sprovodi najstrasniji teror prema zaposlenima koju nije dovela ova vlast, a takvih je sve manje

  • aleksa Vreme: 25.02.2015 21:56h

    Kada bi se smelo izneti kog su profila rukovodeci ljudi u kompaniji zaplakali bi smo svi kolektivno u Srbiji. Ove mogu da hvale jedino iz SNS jer su ih i dovelii s njima nam je uspeh zagarantovan jedino u drugom zivotu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP