Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTREBA ILI PROVERA KOALICIJE

DS: Rekonstrukcija kupovina vremena, izbori bolje rešenje

Autor: Tanjug | 31.05.2013 - 12:44:00h | Komentara: 0

Šef poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije Borislav Stefanović očekuje da će vlada biti rekonstruisana, ali i da se do kasne jeseni mogu desiti vanredni izbori, dok je šef poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije Branko Ružić izjavio danas da za tu stranku eventualna rekonstrukcija Vlade Srbije nije sporna ukoliko bi ona dovela do efikasnije realizacije ciljeva vlade, kao i da za sada ne vidi razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Mikrofoni, sednica, skupština

Skupština Srbije | Foto: Željko Šafar

Stefanović je na okruglom stolu Tanjuga "Rekonstrukcija vlade - potreba ili provera koalicije?" istakao da su izbori uvek bolje rešenje nego rekonstrukcija vlade.

- Smatram da će verovatno doći do rekonstrukcije ako Vučić to odluči, da će to biti u funkciji kupovine vremena i pokušaja stabilizacije prilika, kao i da se do kasne jeseni može očekivati da će vladajuće strukture doneti odluku da se ide na izbore - rekao je on.

DS će glasati protiv zakona: Borislav Stefanović

Borislav Stefanović | Foto: Marko Rupena

Raspisivanju izbora, prema njegovim rečima, doprineće i sve gora ekonomska situacija u zemlji, ali i to što će borba protiv korupcije morati da se kreće u svim pravcima, što će stvoriti velike probleme u vladajućoj koaliciji. Šef poslanika DS smatra da je rekonstrukcija vlade uvek davala manje rezultate od očekivanih, uključujući i onu koja se dogodila za vreme vlade Mirka Cvetkovića, a naročito kada se zemlja nalazi u teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji.

- Personalne promene na pozicijama ministara, osim ako neće dovesti nekog nobelovca da vodi ekonomiju, čini mi se ne mogu dati nikakav realan rezultat, jer kada rekonstruišete kuću onda treba da imate iole zdrave temelje, a to u našem slučaju ne postoji - naveo je Stefanović.
DS je, kako napominje, spremna za izbore, ali na odluku o izborima ne može da utiče opozicija, već stranke vladajuće većine, naročito SNS.

SPS: Rekonstrukcija nije sporna ako će vlada biti efikasnija

Branko Ružić

Branko Ružić | Foto: FoNet

- Za vladu premijera Dačića je važno da se suštinski ciljevi realizuju. Kada govorimo o državotvornim i socijalno-ekonomskim pitanjima i svim tim karijatidnim pitanjima, ja ne vidim da su nosioci realizacije tih ciljeva napravili bilo kakvu grešku. Možda su mogli više da urade, ali to ne znači da treba da budu promenjeni - rekao je Branko Ružić. 

Kad je reč o vanrednim parlamentarnim izborima, Ružić podseća da se oni raspisuju kada vladajuća koalicija ostane bez podrške 126 poslanika, što za sada nije situacija, zbog čega on ne vidi razloge za priču o vanrednim izborima.


- Ne vidim šta bi oni doneli u pogledu političke stabilosti, imajući u vidu da se kosovski gordijev čvor razvezuje i da pararelno sa tim procesom imamo i realizaciju naših evropskih ciljeva - kazao je Ružić.


Izbori bi, prema njegovim rečima, značili zaustavljanje ili prolongiranje nekih procesa koji su od životne važnosti za gradjane, a SPS, dodao je, nikada ne beži od izbora, jer nema razloga za to.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP