Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DSS: Odluku da Popović napušta stranku saznali iz medija!

Autor: Tanjug | 03.09.2014 - 12:42:00h | Komentara: 0

Zamenik predsednika Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović ocenio je danas da je odluka Nenada Popovića o osnivanju nove stranke motivisana neslaganjem sa delovima programa DSS.

Nenad Popović

Nenad Popović | Foto: facebook / др Ненад Поповић

 
Zamenik predsednika te, od majskih izbora vanparlamentarne stranke, smatra i da je Nenad Popović odluku o istupanju iz DSS trebalo prvo da saopšti političkoj partiji zahvaljujući kojoj je obavaljao važne državne funkcije.

- Nenad Popović je putem medija obavestio javnost o nameri da osnuje sopstvenu stranku. Na isti način, putem medija, o tome je obavestio i DS S, zahvaljujući kojoj je bio u prilici da obavlja važne državne funkcije - naveo je Popović.

On je naveo i da je "odluka Nenada Popovića o istupanju iz DSS , sudeći po najavljenim ciljevima nove organizacije, posledica ličnog i političkog neslaganja sa pojedinim segmentima politike DSS"

Zamenik predsednika DSS je naveo i da je Popović tu poltiku "koju je i kao poslanik DSS zagovarao u Narodoj skupštini, a koju je ulaskom u Glavni odbor stranke u junu ove godine, još jednom jasno prihvatio".

- Zastupajući stav da Srbija treba da se opredeli za političku i vojnu neutralnost, da ne pristupa bilo kom političkom i vojnom savezu, DSS će da sarađuje sa svim strankama koje s protive ulasku Srbije u EU i NATO - istakao je Popović.

On je konstatovao i da je "jasno da će, zbog takve politike, ljudi koje sa sa njom slažu, u stranku da ulaze, a da će oni koji su joj protivni iz stranke da izlaze".

Doskoranji potpredsednik DSS Nenad Popović zajedno sa nekoliko bivših članova DSS najavio je osnivanje Srpske narodne partije.

On će za desetak dana pokrenuti inicijativu za osnivanje stranke čija bi konstitutivna skuptina trebalo da se odri do kraja godine, prenose "V.Novosti".

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP