Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROZIVKE NA RAČUN VLADE SRBIJE

DSS: Srbija uvela "mekane sankcije" Rusiji!

Autor: fonet.rs | 25.08.2014 - 13:03:00h | Komentara: 1

Demokratska stranka Srbije (DSS) optužila je danas Vladu Srbije da je, na zahtev Evropske unije (EU), uvela "meke sankcije" Rusiji i, odlukom premijera, ograničila obim izvoza u tu zemlju na "nivo ispod realno mogućeg i poželjnog".

Dragan  Maršićanin

Dragan Maršićanin | Foto: Mladen Šurjanac

Nazivajući Vladu marionetskom, funkcioner DSS Dragan Maršićanin je, na konferenciji za novinare, rekao da premijer Aleksandar Vučić, ma koliko puta ponovio da Vlada sledi srpske interese, u praksi to ne dokazuje, nego radi
potpuno suprotno,

"Vlada Srbije je u potpunosti zavisna od volje briselske administracije, ispunjava njene naloge, sprovodi politiku koju ona zahteva i definiše i ostvaruje njene interese. To nisu srpski, to su strani interesi i oni su najčešće suprotni srpskim", konstatovao je on.

Prema oceni Maršićanina, interesi EU i Srbije su u nekim pitanjima potpuno različiti, jer politika evrointegracija podrazumeva da Srbija "mora ne samo de fakto, kako već jeste, već i de jure", da prizna nezavisnost Kosova.

"Kao što je politika 'I Kosovo i EU' rezultirala odricanjem prethodnih i ove Vlade od Kosova, pa čak i sama reč 'Kosovo' izbačena iz rečnika predsednika Vlade i gotovo svih srpskih medija, takvom rezultatu vidi i politika 'I EU i Rusija'", smatra on.

Maršićanin je istakao da se zato došlo i do uvođenja "mekih sankcija" Rusiji, što je u ovoj fazi zahtev EU, a "da su tražili više, dobili bi više".

 

Poslednji komentari
  • olga Vreme: 25.08.2014 13:19h

    Pa [ta ako je uvele sankcije?Koju je korist u svojoj istoriji Srbija imala od Rusa?dobro bi bilo kada bi vas Rusi voleli onoliko koliko vi volite njih;nažalost oni su više učinili za bugarsku i Hrvatsku nego za Srbiju.Krajnje je vreme da se Srbi dozovu pameti.Neka vam Rusi izruče Miru Marković ako cene Srbiju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP