Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SLOBODAN SAMARDŽIĆ TVRDI

DSS: Vlast izazvala incidente!

Autor: FoNet | 04.11.2013 - 13:25:00h | Komentara: 0

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DŠ) Slobodan Samardžić ocenio je danas da je bojkot izbora u opštinama na severu Kosova potpuno uspeo i optužio vlast u Beogradu da je organizovala incidente na tri biračka mesta.

Slobodan Samardžić

Slobodan Samardžić | Foto: Rajko Ristić

On je na konferenciji za novinare izneo podatke da u severnoj Mitrovici nije izašlo 90 odsto građana, u Zubinom Potoku 88, Zvečanu 95 i Leposaviću 84 procenta upisanih građana.
Ti podaci su poražavajući za vlast koja se odazvala predsednici Jahjagi da prevari narod sa severa i preda Kosovo u ruke secesionista, rekao je Samardžić.
Za incidente koji su se dogodili na tri biračka mesta on je optužio beogradske vlasti, naveo da se sumnja da su to uradili pripadnici žandarmerije i naveo da je takav potez bio logičan.
Zašto bi predstavnici DŠ to činili, kad su se incidenti dogodili popodne oko 17 časova, kad je već bilo izvesno da je bojkot uspeo, zapitao se on.
Prema njegovim rečima, "vlastima nisu odgovarali rezultati glasanja, a imali su nalog Brisela da eventualnim uspehom završe predaju Kosova".
Ubeđivali su ljude mesecima, pretili im ukidanjem plata, ali nisu obavili posao i onda su morali da prekinu glasanje, ocenio je Samardžić i upitao zašto su nasilnici bili maskirani i zašto nisu odmah svi uhapšeni, odnosno zašto je jedan privedeni odmah pušten na slobodu.
Samardžić je naveo i da se izbori ne mogu ponoviti, a stav predtavnika OEBS ocenio kao protivrečan, jer je "ćutao tokom kampanje, a posle incidenata su prekinuli glasanje na celom severu".
Tu je i nervozna reakcija prvog potpredsednika Vlade, koji je rekao da bi "mogao da završi stvar za 45 minuta", samo se pitam s kojim snagama, kada je poznato da srpska policija ne može na Kosovo, dodao je on.
Sada je na Kosovu status kvo, jer je jasno da Srbi neće u državu Kosovo, a rešenje je da sadašnje privremene institucije Srba nastave s radom i budu ozvaničene posle izbora koje bi raspisao Nebojša Stefanović, napomenuo je
Samardžić.
On je ocenio i da se posle uspeha bojkota ništa ne gubi, osim što vlast verovatno gubi ionako beskorisne pregovore sa Evropskom unijom.
Srbi su dobili jer nisu predali vlast Prištini, a tu činjenicu bi morao i Zapad da prihvati, zaključio je Samardžić i dodao da nema bojazni da bi Albanci mogli da
budu gradonačelnici na severu, jer to neće hteti ni Srbi, ni zapadne sile.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP