Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U SRBIJI JE SVE MOGUĆE

Duguje im milionče, a sad će da im šefuje?!

Autor: M. Keranović | 29.12.2014 - 14:29:00h | Komentara: 3

Da je u Srbiji sve moguće, pokazuje i apsurdan slučaj u „Poslovnom prostoru“ Novi Beograd, u kojem je Vlado Kovačević i rukovodilac i dužnik ovog javnog preduzeća, sa kojim je zbog toga godinama u sudskom sporu!

Šef novobeogradskih socijalista nije želeo da odgovara na pitanja „Alo!“: Obrenović

Šef novobeogradskih socijalista nije želeo da odgovara na pitanja „Alo!“: Obrenović

Na predlog socijalista, Vlado Kovačević postavljen za
šefa Nadzornog odbora “Poslovnog prostora”, iako se
oni deceniju i po sude s njim zbog nevraćenog duga

Naime, Kovačević, kadar socijalista, ne vraća kredit koji je još devedesetih, kako bi neki rekli, dodelio sam sebi, jer ga je dobio od firme čiji je bio direktor, za rešavanje stambenog pitanja. Živan Obrenović, šef novobeogradskih socijalista i predsednik skupštine ove beogradske opštine, nije hteo da nam odgovori kako je moguće da na čelo Nadzornog odbora dospe čovek protiv koga „Poslovni prostor“ vodi sudski spor zbog milionskog duga.


Kovačević kaže za „Alo!“ da je kredit redovno plaćao do 2000. godine, odnosno dolaska DOS-a na vlast, i ističe da će, čim se završi štrajk advokata, sa „Poslovnim prostorom“ potpisati aneks ugovora o vraćanju preostalog duga koji, kako sam tvrdi, iznosi oko milion dinara. On objašnjava da je kredit za rešavanje stambenog pitanja devedesetih godina dobio od Upravnog odbora preduzeća „Urbis sistem“, čiji je tada bio direktor. Reč je o dinarskom kreditu u vrednosti, kako tvrdi, od otprilike 40.000 ili 50.000 tadašnjih nemačkih maraka. „Urbis sistem“ je početkom 2000. ugašen, a sva prava i obaveze preuzima „Poslovni prostor“ Novi Beograd.

Kovačević je još 2000. prestao da plaća kredit „Poslovnom prostoru“ Novi Beograd kada je DOS došao na vlast

Kovačević je još 2000. prestao da plaća kredit „Poslovnom prostoru“ Novi Beograd kada je DOS došao na vlast

- Do 2000. godine redovno sam plaćao kredit čiji je rok otplate bio 40 godina. Međutim, nova vlast odmah je tražila da se rok otplate smanji na 20 godina. Ja sam na to pristao. Onda su i to promenili i tražili mi da preostali dug vratim u celosti. To iz principa nije dolazilo u obzir, i tako sam i prestao da vraćam kredit. Po gašenju “Urbis sistema”, “Poslovni prostor”, kao naslednik, pokreće spor. Ostalo je da vratim oko milion dinara duga, i to ću uraditi. Sa “Poslovnim prostorom” je postignut dogovor da se napravi aneks ugovora kako bih nastavio sa otplatom duga. To je trebalo da bude urađeno još pre tri meseca, ali zbog zdravstvenog stanja, kako direktora “Poslovnog prostora”, tako i mog, to tada nije urađeno, a sada nas koči štrajk advokata - objašnjava Kovačević.

Obrenović: Kovačević ispunjava sve uslove
U partijskoj podeli, mesto predsednika Nadzornog odbora “Poslovnog prostora” pripalo je socijalistima, na čiji predlog je Kovačević i došao na tu funkciju, iako zvanično predlog Skupštini opštine, koja imenuje predsednika i članove Nadzornog odbora, dostavlja Komisija za kadrovska i administrativna pitanja. Kovačević je za predsednika Nadzornog odbora imenovan 12. juna na sednici novobeogradskog parlamenta, na čijem čelu je Živan Obrenović, koji je i predsednik novobeogradskog odbora SPS-a. Obrenović je našem listu dostavio šture, birokratske odgovore, u kojima se, između ostalog, navodi da predsednika i članove NO imenuje Skupština opštine, da je predlagač rešenja Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, koja je uvidom u dokumentaciju kandidata utvrdila da ispunjavaju sve uslove iz zakona. On je, međutim, svesno izbegao da odgovori na naše konkretno pitanje, a to je kako je moguće da je predsednik Nadzornog odbora “Poslovnog prostora” čovek protiv koga to preduzeće vodi spor.

Poslednji komentari
  • Posmatrač sa strane Vreme: 30.12.2014 07:14h

    Banda bili, banda ostali, a još veća banda će biti! To je srpska svakodnevnica sa pripadnicima SVIH partija na vlasti!

  • mira sd Vreme: 30.12.2014 10:58h

    Kako ne shvatate, pa čovek je "osudjen" i dug vraća kroz društveno koristan rad, alergičan na nakit... :D

  • Vitez Vreme: 30.12.2014 12:07h

    U ovoj državi je sve moguće osim drveni špret. Ćardadilu su i još uvek ćardaju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP