Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZDRAVSTVENI CENTAR BOR U PROBLEMIMA DO GUŠE

Duguju više od dva miliona evra!

Autor: I. Popović | 09.06.2014 - 08:15:00h | Komentara: 0

Zdravstveni centar u Boru u ovom trenutku duguje preko dva miliona evra, potvrdio je dr Goran Bogdanović, v.d. direktora ustanove za „Alo!”. Samo za vodu duguju 8,6 miliona, za struju 4,7 miliona i za grejanje 10,6 miliona dinara.

V.d. direktora ZC Goran Bogdanović

V.d. direktora ZC Goran Bogdanović

- Zaključno sa 30. aprilom ove godine, u kasi ZC je zabeležen minus od 167,4 miliona dinara. Iz sektora Republičkog fonda zdravstvene zaštite (RFZS), dobili smo presek dugovanja koja u 2011. godini iznose 24,8 miliona dinara, u 2012. – 17,6 miliona, a prošle godine 33,6 miliona - rekao je Bogdanović. Po radnim sporovima dugovanja ZC iznose preko 17,5 miliona, lekarima na specijalizaciji nije plaćeno usavršavanje, seminari i polaganje stručnog ispita, zašta se od ZC potražuje oko milion dinara. Ovo veliko dugovanje dovelo je mnogih problema u organizaciji rada, pa je tako i Onkološki institut, zbog duga, prekinuo saradnju sa borskom bolnicom.


- Iz Elektrodistribucije smo dobili nezvanična uveravanja da ćemo dugovanja za električnu energiju moći da isplatimo u ratama, a nadamo se da će i lokalna samouprava, koja će uskoro voditi Dom zdravlja kao primarni vid zdravstvene zaštite, pomoći da se lakše pokriju dugovi za vodu i grejanje - dodao je Bogdanović. On navodi i da ih Republički fond za zdravstveno osiguranje tužio da su nenamenski na plate potrošili 13,9 miliona dinara.

- Ovaj iznos ćemo morati da pokrijemo iz sopstvenih sredstava, koja godišnje ne prelaze 30 miliona dinara. Kada odbijemo sve godišnje troškove, to će biti nedovoljno da se pokrije dug - zaključio je Bogdanović. Dom zdravlja i bolnica zapošljavaju oko 980 radnika, a razdvajanje dve ustanove na primarnu i sekundarnu bi trebalo da se obavi najkasnije do 30. juna.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP