Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TUŽILAŠTVO

Dulić optužen
za teže krivično delo!

Autor: Tanjug | 29.10.2012 - 20:31:00h | Komentara: 45

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv bivšeg ministra Olivera Dulića i njegovih saradnika za teži oblik krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, za koji je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu.

Oliver Dulić

Ipak teži oblik zloupotrebe službenog položaja: Oliver Dulić | Foto: Milorad Milanković

Početkom meseca, Tužilaštvo je protiv Dulića podiglo optužni predlog za blaži oblik tog krivičnog dela, za koji je zaprećena kazna do pet godina zatvora, ali je u okviru dopune istrage došlo do novih dokaza na osnovu kojih je podignuta optužnica.


Osim Dulića, optužnicom su obuhvaćeni i tadašnji saradnik u Dulićevom ministarstvu Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.
Prema optužnom predlogu podnetom polovinom oktobra, oni se terete da su investitoru "Nuba invest" iz Beograda nezakonito izdali prvo saobraćajno tehničke uslove, potom lokacijske dozvole, zatim saglasnosti i na kraju gradjevinske dozvole, i pored upozorenja od strane zaposlenih u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja i preduzeću "Putevi Srbije" da za to nisu ispunjeni propisani uslovi.

Izdavanjem zahtevanih dozvola investitoru 'Nuba invest' omogućeno je da pristupi izgradnji optičke mreže na putnom zemljištu na državnim putevima kojima upravlja JP 'Putevi Srbije' i to na najvažnijim magistralnim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Madjarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom, rekao je ranije tužilac Miljko Radisavljević.

Oliver Dulić

Dodatni dokazi prekvalifikovali optužnicu na teži oblik

Pored toga, u postupku odlučivanja o zahtevima "Nuba invest" oni su tog investitora stavili u povlašćeni položaj u odnosu na sve druge zainteresovane investitore koji su se obraćali istim zahtevima Ministarstvu i "Putevima Srbije", jer su za razliku od njih zahtevali da dostave svu potrebnu dokumentaciju koja je inače i propisana zakonom o planiranju i izgradnji i zakonu o javnim putevima.
Skupština Srbije je 8. oktobra ukinula imunitet Duliću.
Poslednji komentari
  • Citateljka Vreme: 29.10.2012 21:00h

    Odavno su ga mediji optuzili , osudili i celiju mu pronasli , a da nisu sacekali da to urade oni koji su kompetentni za to . Tako bez nagadjanja, jeli , koliko je kriv , ovo jos nista ne znaci, tek ce dokazi potkrepiti optuzbe, a dr Dulic ima mnogo toga za pokazati i dokazati , da ce se tu naci mnogi , tako da je ovo samo pocetak .

  • banopoljac Vreme: 29.10.2012 21:34h

    Kriminalac je kriminalac nebitno da li je stranački obojen ili ne to bi trebalo da mu bude još teša okolnost pošto je loupotrebljavao državni položaj u njegove lične koristi.

  • dimitrije Vreme: 29.10.2012 21:40h

    Upravo ovako se desi kada vlast zloupotrebljavate kada radite u svoj interes a ne interes naroda.Srbija je opljačkana zbog ovako licimernih ljudi koji su mislili samo na sebe a ne na dobrobit naroda.

  • gujdar Vreme: 29.10.2012 21:46h

    Dulića ima još puno u Srbiji i ne sme se stati nego treba da se pokažnjavaju svi koji su to zaslužili.Ova vlada je preuzela veliku odgovornost i mi tražimo da se pohapse svi zaslužni za krah u državi jer samo tako sutra možemo krenuti napred.

  • ksenija Vreme: 29.10.2012 22:11h

    Svakom po zasluzi...bio to Dulic ili neko drugi...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP