Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI MINISTAR PONOVO NA SUDU

Dulić svedočio zbog
nelegalne gradnje!

Autor: D. Ćuruvija | 20.06.2013 - 14:09:00h | Komentara: 6

Član predsedništva Demokratske stranke i bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić (38) svedočio je juče u beogradskoj Palati pravde u postupku koji je pokrenut protiv jednog žitelja Obrenovca zbog nelegalno sagrađenog objekta. Dulić je u sud došao oko 10.30, a napustio ga je pola sata kasnije. Bivši ministar nije odmah uspeo da nađe sudnicu na trećem spratu, jer je od člana krivičnog dela 219a pomislio da je kabinet sudije, pa je završio na drugom kraju zgrade. Uprkos tome, stigao je na saslušanje, ali i da kasnije overi svoju diplomu u prizemlju zgrade.

Dosadili mi  više ovi  sudski  pozivi

Dosadili mi više ovi sudski pozivi | Foto: Goran Srdanov

 - Pozvan sam kao svedok u procesu koji se vodi za nelegalnu gradnju jednog objekta u Obrenovcu, a u kojem se okrivljeni pozvao na jednu moju izjavu vezanu za etažnu gradnju i dobijanje dozvole. Ne bih da iznosim više pojedinosti jer je istraga u toku, ali ovo nije prvi put da mene ili druge članove Vlade zovu da svedočim u vezi s nekim zakonom ili izjavom. Konkretno, ja sam već dva-tri puta svedočio u takvim predmetima - rekao je Dulić juče za naš list.

On nam je otkrio da je ujedno iskoristio priliku i da overi svoju diplomu beogradskog Medicinskog fakulteta zbog doktorata koji sprema na Odseku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju.

A po ovoj  vrućini  čoveku  može i  da pozli

A po ovoj vrućini čoveku može i da pozli | Foto: Goran Srdanov

 - Usput sam overio kopiju diplome, koja mi je potrebna i zbog konkursa za posao, jer sam od strane Vlade AP Vojvodine i Sekretarijata za zdravstvo imenovan za zamenika direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Termal”- banja Vrdnik kod Iriga - otkrio nam je bivši ministar, koji odnedavno radi u ovoj banji, a u koju iz Beograda svakodnevno putuje na posao. 

Žalba na optužnicu

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića i njegovih saradnika zbog zloupotreba prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću „Nuba invest“. Odbrana je uložila žalbu Apelacionom sudu, ali odluka još nije doneta. “Žalićemo se i Ustvanom i sudu u Strazburu”, rekao nam je njegov advokat Stevica Čukić.

Poslednji komentari
  • ivanka Vreme: 20.06.2013 15:03h

    Ineteresuje me, a verovatno I sve postene gradjane ove drzave, kako moze biti imenovan na neku funkciju I, uopste zasnovati radni odnos negde ako je protiv njega podignuta optuznica? Da li mu je bila potrebna potvrda iz suda da nije osudjivan ili da se protiv njega ne vodi neki postupak? Mogli bi novinari da se malo I tim pozabave!

  • GRADIO JE RECIKLAZNI CENTAR Vreme: 20.06.2013 17:15h

    Krao pare sa Djurom Horvatom...

  • BATA Vreme: 20.06.2013 19:18h

    Kao , sada bi trebalo da nam je zao Dulica ?? Ma ne lupajte svasta, taj I cela bulumenta Dulicevih, je odavno zrela za zatvor, naravno uz povracaj pokradene, I nelegalno stecene imovine. U Subotici su napravili svoje carstvo. Odavno, pocev od njihoce "seke Dulic- Markovic" se oni bave raznim malverzacijama, jer su mislili da ce izbeci odgovornost, posto SVI imaju dvojno ( Hrvatsko ) drzavljanstvo . Hapsi Vicicu, I ne samo to , nama ne trebaju afere, ODUZIMAJ pokradenu imovinu, I ulazite taj novac u proizvodnju, pa nam ne treba pomoc MMF-a .

  • Darko Vreme: 20.06.2013 19:59h

    Draga Ivanka, Ocigledno da ne znas osnove prava. On je optuzen i vodi se istraga, ali nije osudjen. Kad i bude osudjen ,a ne bude isao u zatvor on moze da nastavi da se bavi svojom profesijom. On nije ucino prekrsaj u lecenju.

  • Pera Vreme: 21.06.2013 02:56h

    a da on vrati pare koje je pokrao... i ostali, naravno. A ne da izigravaju veverice.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP