Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA UDARU DRŽAVE

Đurića privode posle prvenstva!

Autor: S. Vojinović | 23.03.2013 - 22:49:00h | Komentara: 7

Predsednik FK Partizan Dragan Đurić mogao bi da se nađe iza rešetaka u junu, odmah posle završetka fudbalskog prvenstva Srbije, otkriva “Alo!”. Đurić se sumnjiči za spornu privatizaciju Veterinarskog zavoda Zemun, a ima ga i na listi onih koji su uzimali milionske kredite od državnih banaka, među kojima je i Agrobanka, i nikada ih nisu vraćali.

Dragan Đurić

Dragan Đurić | Foto: Marko Metlaš

Radna grupa Uprave kriminalističke policije, posle hapšenja Miroslava Miškovića zbog zloupotrebe položaja u vezi sa putarskim preduzećima, otvorila je istragu o sumnjivoj privatizaciji Robnih kuća “Boska” u Republici Srpskoj, koju je kupio konzorcijum “Delte” i “Zekstre”, čiji je suvlasnik upravo prvi čovek FK Partizan. Đuriću se na teret stavlja i kredit koji je “Zekstra grupa“, čiji je on većinski vlasnik, uzela od Agrobanke, vredan između sedam i 10 miliona evra, koji nije vraćen.


- Češljajući Agrobanku, došli smo i do Đurića, koji je uzimao, a nije vraćao kredite toj banci. Pored toga, istraživali smo njegove poslovne veze s Miroslavom Miškovićem prilikom pojedinih privatizacija u Republici Srpskoj. On je trebalo da bude priveden još zimus, ali iz nekog razloga još nije podnet zahtev za njegovo provođenje. Direktno ne postoje politički pritisci da on ne bude uhapšen, mada je pokušao preko nekih uticajnih ljudi u politici i sportu da spase svoju kožu... Prema nekim informacijama, čeka se da se završi ovogodišnje fudbalsko prvenstvo krajem maja, a prema drugim, istražni organi još nisu sve predmete za koje se sumnjiči priveli kraju. U svakom slučaju, on ne može da izbegne privođenje, jer je pod opservacijom policije. Zna se njegovo kretanje - objašnjava za “Alo!” jedan od članova radne grupe MUP-a Srbije.

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: N. Marković

Podsetimo, konzorcijum „Zekstra-Bankom“ kupio je pre osam godina Veterinarski zavod u Zemunu po ceni od 9,1 milion evra. Agencija za privatizaciju potpisala je ugovor o prodaji 70 odsto društvenog kapitala, a Savet za borbu protiv korupcije godinama tvrdi da je to urađeno nezakonito, čak je i Vrhovni sud dva puta osporavao privatizaciju. Prema podacima Narodne banke Srbije, kompanija „Zekstra grupa“ je u blokadi od 21. avgusta zbog neizmirenog duga u iznosu od 18,3 miliona dinara.


Inače, juče smo nekoliko puta pokušavali da od Đurića dobijemo komentar, ali je on sve vreme bio nedostupan. Poslali smo mu i poruku na broj poznat redakciji, ali nam se ni nakon toga nije javio.

Uhapšeni čelnici RBV: Malverzacije od 25 miliona evra

Troje bivših čelnika Razvojne banke Vojvodine uhapšeno je juče zbog sumnje da su odobravali kredite mimo zakona. Osumnjičeni su nekadašnji predsednici Izvršnog odbora Srđan Petrović i Biljana Jovanović i bivši direktor Sektora za poslovanje sa privredom Slobodan Bajin. Pored njih, krivičnom prijavom biće obuhvaćen i vlasnik 10 preduzeća za transport i održavanje puteva Dušan Borovica, koji je odranije u pritvoru.

Dušan Borovica

Dušan Borovica | Foto: B. Vučković

Oni se sumnjiče da su Borovicinim preduzećima odobrili nekoliko desetina kredita u ukupnom iznosu od 25 miliona evra bez adekvatnih bankarskih garancija. RBV je saopštila juče da u radu sa grupom “Borovica” nije pretrpela štetu, jer je “izvršni postupak u toku, a ovlašćeni procenitelj u izvršnom postupku naplate kredita i izdatih garancija pozitivno je procenio njihovu naplativost”.


Kako “Alo!” saznaje, pitanje je dana kada će krenuti prva privođenja i zbog “Galenike”.

Uhapšena Biljana Jovanović sa Bojanom Pajtićem u martu 2011.

Uhapšena Biljana Jovanović sa Bojanom Pajtićem u martu 2011.

- Istraga je završena i samo se čeka nalog tužilaštva. Prema onome što je istraga pokazala nije isključeno da će se iza rešetaka naći i nekoliko krupnih riba - kaže naš izvor.

Poslednji komentari
  • Pepsi Vreme: 24.03.2013 06:03h

    Ko stiti ovog lopova? upropastio je sijaset dobrih firmi i radnike isterao na ulicu.Vucicu, sta vise cekas, hapsi ovog lopova pod hitno, kakvo cekanje juna?

  • zoki Vreme: 24.03.2013 08:52h

    Hapsite ga, ne čekajte jun. Zadovoljni radnik jedne od njegovih firmi..

  • Kekec Vreme: 24.03.2013 10:10h

    Vučiću, čekaj kraj prvenstva! I daćeš sebi autogolčinu...

  • senka Vreme: 24.03.2013 11:00h

    Nedajte se Djuro a ako i bude to izdrzite mozete vi to!!!

  • GocaGoca Vreme: 24.03.2013 12:43h

    Pa stvarnonikome nije jasno zasto je čovek na slobodi i ko mu dade opet kredit pre dve nedelje?????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP