Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MALI OBRENOVČANI SLAVILI ROĐENDAN U PRIHVATNOM CENTRU „KARABURMA“

Dušan i Sara jači od potopa!

Autor: B. Jelovac | 20.05.2014 - 08:42:00h | Komentara: 0

„Plašio sam se da će nam voda odneti kuću, ali kad smo ušli u čamac, kad smo videli policajce, vojnike, helikoptere, vojne tenkove, vozili se autobusom i došli u Beograd, sad mi je ovaj izlet super, baš kako je majka i rekla. Sara se plašila jer se čamac ljuljao kad smo krenuli iz kuće, ali ja sam je čuvao! Čuvali smo čak zajedno i majku i ujaka! Svidelo nam se skroz celo putovanje, kao neka velika ekskurzija!“ priča za „Alo!“ Dušan Marković (12), evakuisan iz obrenovačkog sela Belo Polje, koji je juče sa sestrom Sarom (10) proslavio rođendan u Studentskom domu „Karaburma“, gde su smešteni.

Sara i Dušan / Foto: Jelena Vučetić

Srećna što su se spasli: Anđelka Marković / Foto: Jelena Vučetić

Brat i sestra, rođeni istog dana sa dve godine razlike, ipak nisu ostali bez torte i svećica, iako su umalo ostalo bez svega

Dvoje mališana, koji su rođeni na isti dan u razmaku od dve godine, dramu koju su preživeli mnogo lepše doživljavaju nakon što im je majka Anđelka objasnila da je reč o izletu u Beograd, u kojem do sada nisu bili, a kada su im juče u restoranu studentskog doma volonteri priredili i rođendansku zabavu, njihovoj sreći nije bilo kraja. Uzbuđeno su oboje duvali u svećice na torti i primili poklone, ali i pocrveneli kada im je glumac Marko Stojanović u horu sa ostalom evakuisanom decom zapevao „Danas nam je divan dan“.

- Kad smo krenuli od kuće, čamac se gegao i ja sam plakala. Nije mi bilo super ko Dušanu. Deda i tata su ostali kod kuće i uplašila sam se. Ujka je bolestan, pa je otišao u bolnicu. Prvi put smo se vozili autobusom i činilo mi se da nikad nećemo stići i mislila sam da ne idemo na izlet, već negde daleko. Ali sad je super! Ovo je najveće slavlje koje smo imali za rođendan, a i ja sam odlučila da kad porastem hoću da živim ovde i zaposliću se ovde, biću direktor - zbunjeno opisuje svoje utiske Sara. Njen brat Dušan je opet rečitiji, pa kako kaže, pošto daje intervju, mora da nam otkrije da je u subotu video čak i „princa Karađorđa i onu njegovu princezu“.

- Jeste, dali su nam ćebiće! Dolazili su ovde, ozbiljno vam pričam. Ja sam sad odlučio, sigurno ću biti policajac! Oni su snažni, nosili su nas, stavljali u čamac, uskakali u vodu da nam nameste čamac da se ne ljulja i spasli nas.
Sigurno ću da budem ko oni kad budem veliki - ozbiljno nam je odgovarao na pitanja Dušan, koji je nesebično odmah podelio čokaladu sa ostalom decom.

Sara i Dušan / Foto: Jelena Vučetić

Najveće rođendansko slavlje / Foto: Jelena Vučetić

Majka Anđelka: Rekla sam im da smo na izletu

Anđelka Marković, majka slavljenika, evakuisala se sa njima i starijim sinom Nikolom (14) još u petak, kada su i smešteni u domu na Karaburmi.


- Kuća nam je tada bila na suvom jer je na uzvišenju, ali nismo hteli da čekamo da voda uđe u kuću, važna su mi bila deca, stvari su nebitne. Spustili smo se niz ulicu i ukrcali u čamac i njih dvoje nisu bili ni svesni šta se događa, a meni je bilo lakše da im kažem da idemo na izlet u Beograd, da se ne bi plašili. Ovde je sve super, nemam reči. Imamo mesta za spavanje, jedemo u restoranu, imamo kupatilo, ljudi bdiju nad nama. Hvala im za to - priča Anđelka, navodeći i da se čuju redovno sa suprugom, koji puni mobilni telefon na akumulator od automobila.

Članica gradskog veća organizovala proslavu


Za rođendansku zabavu za male Markoviće pobrinula se Jasmina Milošević, članica Gradskog veća, u saradnji sa brojnim studentima volonterima. Volonterka Damira Ramadani otkrila nam je da su i tortu spremale studentkinje. U samom domu, studenti su bukvalno za evakuisane napravili pravi mali štab koji se brine da im ništa ne fali. Glumac Marko Stojanović nam je rekao i da je uputio dopis gradu sa predlogom da se skupe ekipe zabavljača koje bi u ovakvim prihvatilištima podizale moral iscrpljenim evakuisanim ljudima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP