Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OGORČENA NA POSLODAVCA

Dužni joj 21 platu: "Do jaja" joj uništio život!

Autor: Jelena Jokanović | 02.03.2015 - 13:00:00h | Komentara: 24

Jelena Luković (42) iz Beograda bukvalno živi u pravom paklu, otkako je sredinom prošle godine dobila otkaz u firmi „Do jaja“ (prodavnice brze hrane), gde je proglašena tehološkim viškom. Poslodavac Vladimir Mihalić uručio joj je „kartu u jednom pravcu“, pritom joj je ostao dužan 21 platu i za četiri godine joj nije uplatio ni dan staža. Ipak, tu priči nije kraj, to je samo početak terora koji ovaj čovek sprovodi nad nesrećnom ženom.

„Nema šta nisam radila za tog čoveka. Bilo je dana kada sam radila po 15 časova“, tvrdi  ova žena

„Nema šta nisam radila za tog čoveka. Bilo je dana kada sam radila po 15 časova“, tvrdi ova žena | Foto: Milorad Milanković

Nakon otkaza nije dobila papire, zbog čega ne može da nađe drugi posao, već radi na crno. Na svu muku, ima uvećane limfne čvorove po čitavom telu, trebalo bi da uradi tumor markere, a nema zdravstenu knjižicu. Sa 18-godišnjim sinom živi kao podstanar u mraku, pošto im je isključena struja, a sve zbog bahatosti bivšeg poslodavca koji joj je uskratio pravo na pošten rad, ne dajući joj papire za novu šansu i nov početak.


Mihalić: Knjižica kad potpiše

- Ona je mogla da je uzme kad god je htela, ne znam zašto sad diže frku. Samo treba da potipiše rešenje o sporazumnom raskidu ugovora - rekao je Mihalić, uz salvu ružnih komentara na račun bivše radnice, ne želeći da komentariše da li duguje porez za doprinose. Nije negirao ni da mu je poreska uprava početkom prošle godine oduzela auto BMW zbog dugovanja, što se može videti na sajtu Poreske uprave.

- Samo tražim novac koji sam pošteno zaradila. Nema šta nisam radila za tog čoveka. Bilo je dana kada sam radila po 15 časova. I tako tri godine, a sada nemam ništa od toga. Platu nam nije davao. Umesto toga uzimala sam alkoholna pića i cigarete, pa preprodavala, gubeći tako novac. Ali šta sam drugo mogla kada sam samohrana majka - počinje Jelena Luković priču za „Alo!“.


Ova nesrećna žena je radila do avgusta prošle godine kada je postala tehnološki višak i od tada bije bitku sa bivšim poslodavcem.


- Nakon gubitka posla još veći šok je usledio kada sam u PIO fondu saznala da za doprinose nije uplatio ni dinara. Takođe, odbija da mi vrati radnu knjižicu i time mi onemogućava da se zaposlim.

Za Jelenu su  njihova vrata  uvek zatvorena

Za Jelenu su njihova vrata uvek zatvorena | Foto: Milorad Milanković

Primorava me da potpišem rešenje, prema kojem sam radila godinu dana kraće. Ne želim to da potpišem i odreknem se onog za šta sam pošteno radila. Sada čistim kuće i od toga uzmem neki dinar, ali ima dana i kada smo gladni. Bez radne knjižice ne mogu ni da se prijavim na biro, gde bih kao tehnološki višak primala nadoknadu šest meseci, a kada bih izvadila novu - izgubila bih to pravo. Ne znam šta više da uradim. U nemilosti sam tog čoveka - ogorčena je Jelena, koja na svu muku sada vodi bitku sa zdravljem, trudeći se da ostane prisebna i da sebi i sinu sačuva krov nad glavom.

- Zbog cele ove zbrke sa papirima, nemam ni zdravstvenu knjižicu. Obratila sam se inspekciji rada, koja mu je naložila da mi da dokumenta, ali se on i o to oglušio. Bolesna sam, imam uvećane limfne čvorove duž celog tela. Doktor kaže da moram na hitna ispitivanja, a pošto nemam knjižicu, moram da platim. Odakle? - pita se nesrećna Jelena, koja će se sa sinom uskoro naći na ulici, jer nema više odakle da plaća kiriju.

Nije jedina

O bahatosti Vladimira Mihalića posvedočila su i dvojica njenih kolega.
– U istoj firmi sma radio dve godine, dok mi nije prekipelo, i dao sam otkaz. Duguje mi tri zarade, ali još veći problem je što ne mogu da izvučem zdravstvenu knjižicu, jer me nije odjavio, a radnu knjižicu mi ne da - kaže Saša Pantić. Njegov bivši kolega Miloš Mladenović radio je sedam godina, a u PIO fondu je saznao da nema ni dana staža.

Poslednji komentari
  • Zivorad Kostic Vreme: 02.03.2015 13:38h

    Neka ova nesrecna zena ide kod Vucica koji nas na sva usta tera u ralje ovakvih privatnika a u ovoj nezemlji ovakvih je 80 odsto.

  • cica Vreme: 02.03.2015 13:47h

    Takvih privrednika je puna Srbija. Moj suprug je posle 26 godina dobio otkaz u firmi u kojoj mu 5 godina nisu uplacivani doprinosi a plata se zvala pozajmica, manja od minimalca. Obrazlozenje za otkaz je bilo u takvoj formi da nije mogao da ostvari pravo na novcanu naknadu ni zdravstveno osiguranje preko biroa za nezaposlene.Prakticno je bio niko za buduce poslodavce. Naravno da je tuzio i naravno da je dobio na sudu. Gazda je, u medjuvremenu, menjao nazive firme, adrese, vlasnike... a lezi na milionima. U svakoj vlasti ima prijatelje i zastitu i eto, moze mu se.

  • maja Vreme: 02.03.2015 14:13h

    evo renoviraju ceo objekat (to su mi komsije) nije da se nema parica

  • vitez Vreme: 02.03.2015 14:21h

    Ispekcija rada, i tžba. Vuline, javise !!!

  • meda Vreme: 02.03.2015 14:45h

    STRASNO.Puna je Srbija ovakvih slucajeva.Da imamo drzavu,to ne bi moglo tako.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP