Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DVOVLAŠĆE U VRANJSKOM ZDRAVSTVENOM CENTRU

Dva direktora, jedna fotelja

Autor: | 15.01.2015 - 15:20:00h | Komentara: 0

Rešenjem Privrednog suda u Leskovcu o registraciji, Opšta bolnica u Vranju od 15. januara nije više zdravstvena ustanova u osnivanju.

Opšta bolnica Vranje

Opšta bolnica Vranje | Foto: Veselin Pešić

 
Prema rečima v.d. direktora nove Opšte bolnice dr Slobodana Milenkovića, posle dobijanja statusa pravnog subjekta predstoje izrada pečata, podračuna, formiranje Stručnog saveta i izbor članova novog Upravnog odbora.

Uprkos pravnom ozvaničenju statusa bolnice, još je na snazi dvovlašće u zdravstvenoj ustanovi, jer su u jednoj fotelji dva čelnika:aktuelni upravnik internista dr Zvonimir Đorđević i v.d. direktora ortoped dr Slobodan Milenković. Dvovlašće u Zdravstvenom centru u Vranju traje od 22. septembra prošle godine, kada je ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar za v.d. direktora bolnice u osnivanju imenovao dr Slobodana Milenkovića.

Opšta bolnica Vranje

Opšta bolnica Vranje | Foto: Veselin Pešić

- Dužnost upravnika Opšte bolnice obavljam i dalje, jer me još niko nije razrešio dužnosti, niti o tome zvanično obavestio. Bolnica je još uvek u sastavu Zdravstvenog centra, zbog čega još nema status posebnog pravnog subjekta. Pošto Zdravstveni centar postoji, nova Opšta bolnica je i dalje u osnivanju. Tek kada dođe do razdvajanja Opšte bolnice od Doma zdravlja, neću više biti upravnik, rekao je dr Zvonimir Đorđević.

Aktuelni upravnik:Zvonimir Đorđević

Aktuelni upravnik:Zvonimir Đorđević | Foto: Veselin Pešić

 
Odvajanju Opšte bolnice od Doma zdravlja i prestanku rada Zdravstvenog centra svojevremeno se oštro suprotstavilo rukovodstvo grada Vranja. Gradonačelnik Zoran Antić rekao je da je vlast lokalne zajednice nezadovoljna ishodom deobnog bilansa iz 31. decembra 2012. godine, koji je usvojila Vlada Srbije.
Čelnici lokalne vlasti u Vranju ne mire se sa činjenicom da će zbog nezadovoljavajućeg deobnog bilansa veći deo dosadašnjih gubitaka i finansijskih dubioza pripasti Domu zdravlja, koji će uskoro biti pod ingerencijom grada Vranja.
Gradski čelnici ističu da se ne protive procesu formiranja nove bolnice i insistiraju da se uradi novi deobni bilans, pa tek posle toga da se Opšta bolnica odvoji od Doma zdravlja.

Interno odeljenje Opšte bolnice

Interno odeljenje Opšte bolnice | Foto: Veselin Pešić

Dobri poznavaoci prilika u Vranju tvrde da je odvajanje bolnice od Doma zdravlja politička priča, u kojoj se koplja biju između naprednjaka i socijalista, bez obzira na mišljenja 280.000 pacijenata Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP