Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

FUNKCIONERI LEKARSKE KOMORE KAO DA PUTUJU IZ ZAMBIJE

Dva lekara uzela milionče za vozikanje!

Autor: R. Briza | 01.06.2015 - 21:39:00h | Komentara: 8

Dr Milan Simić iz Niša, predsednik Upravnog odbora Lekarske komore Srbije (LKS), i dr Branko Radivojević iz Smedereva, predsednik Nadzornog odbora LKS, verovali ili ne, naplatili su od početka godine do sada 1.080.000 dinara ili 9.000 evra na ime putnih troškova! Kako za „Alo!“ tvrdi izvor iz LKS, prvi je naplatio 580.000 dinara, a drugi 500.000, dok je od početka godine održano samo tri sednice LKS.

Potrošili  7.605 litara  benzina, putujući  iz Smedereva  i Niša za  Beograd?!

Potrošili 7.605 litara benzina, putujući iz Smedereva i Niša za Beograd?!

- Kao da stanuju u Zambiji, a ne u Smederevu i Nišu! Zbog toga, ali i ostalih problema u Komori, zatražili smo hitno zakazivanje vanredne sednice Skupštine - kaže naš izvor.


Direktorka Komore: Sve po zakonu

Vesna Jovanović, direktorka Lekarske komore Srbije, kaže za „Alo!“ da podatke koje imamo na ime putnih troškova „nisu daleko od istine, jer je tačan iznos u knjigama“.
- Putni trošak koji se isplaćuje zakonom je regulisan. Obojica kolega nisu iz Beograda, a moraju da prisustvuju sednicama. Naravno da bi nam bilo u interesu da nisu potrošili taj novac, ali nemamo svoje automobile. Za svaki dolazak oni imaju opravdanje i objektivno pokriće. Jeste u pitanju frapantno visoka cifra, ali je bilo dosta sednica. Oni nisu napravili nikakav prekršaj. Putni troškovi za Niš su oko 17.000 - kazala je ona.

„Alo!“ je izveo jednostavnu računicu. Za 1.080.000 dinara može da se kupi 7.605 litara bezolovnog benzina, čija je cena 142 dinara po litru. Ako je dr Radivojević iz Smedereva naplatio 500.000 dinara za pet meseci, znači da je u proseku mesečno trošio na gorivo 100.000 dinara, za koje može da se kupi 705 litara. Ukoliko se uzme prosek potrošnje auta od sedam litara, na 100 kilometara, ispada da je prelazio 10.000 km mesečno ili 340 km dnevno.
S obzirom na to da je Smederevo od Beograda udaljeno 63 kilometara, prostom računicom dolazimo do podatka da je on tri puta dnevno išao na sednicu Komore u Beograd i vraćao se kući. Dr Simić iz Niša mesečno je za benzin trošio 116.000 dinara. Za tu sumu mogao je da kupi 817 litara goriva, te ispada da je prelazio 11.670 km mesečno, odnosno da je 24 puta dolazio do Beograda na sednicu LKS i vraćao se u Niš.

Dr Dragan Arsić, delegat Skupštine LKS, potvrđujući naša saznanja, ubeđen je da je na ime putnih troškova dvojice funkcionera isplaćeno i više novca.
- Od januara su održane tri sednice LKS u Beogradu - u januaru, februaru i martu - tvrdi on.

Dr Milan Simić, predsednik UO  Lekarske komore

Dr Milan Simić, predsednik UO Lekarske komore | Foto: Tanjug

Dr Simić preti, dr Radivojević na putu!


U nameri da proverimo informacije do kojih smo došli, pozvali smo obojicu lekara za komentar. Dr Radivojević se nije javljao na svoj telefon, jer je, kako smo saznali, u Americi, dok je dr Simić umesto da odgovori, zapretio. Citiramo razgovor:
- Kažite! Kažite! - javio se na telefon dr Simić.
- Dr Simiću, da li je tačno da ste od početka godine na ime putnih troškova u LKS podigli 580.000 dinara?
- Ne znam! Pitajte one koji su vam to rekli! I vodite računa o tome šta izjavljujete i o kome!
- Dr Simiću, ne izjavljujemo mi ništa, nego smo vam postavili pitanje - objasnili smo mu u trenutku kada je on zalupio slušalicu.

Poslednji komentari
  • gradimir Vreme: 01.06.2015 22:15h

    Kakvi olosi !

  • Sneza Vreme: 01.06.2015 23:09h

    Stavili ste sliku nekih drugih ljudi, čini mi se da su ova dvojica iz sindikata komunalaca. Proverite.

  • majstori Vreme: 01.06.2015 23:34h

    mi isli na Zlatibor (iz Beograda), vozili se okolo naokolo sve ukupnp oko 700 km sa raznim obilascima i kostalo nas 6000 din. Bravooooo

  • N.N. Vreme: 01.06.2015 23:43h

    Da li se ovi ljudi bar nekada postide?

  • Dragana Vreme: 02.06.2015 00:54h

    Kakvi sebicnjaci !!! Sramota ! Da li pomisle na bolesnu decu koja nemaju para za lecenje i koja se bore za zivot. Imaju li bar malo savesti ! Stasno da strasnije ne moze biti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP