Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAŽE OD VLADE ISPLATU DUGOVA

Dva policajca štrajkuju glađu!

Autor: Beta | 10.03.2014 - 12:47:00h | Komentara: 0

Predsednik Sindikata radnika policije i predsednik Izvršnog odbora sindikata Milosav Vasić i Dragan Jović počeli su štrajk glađu kod zgrade Predsedništva.

Policija

Foto: Nebojša Marković

Vasić je agenciji Beta kazao da Sindikat radnika policije zahteva od Vlade Srbije hitnu isplatu zaostalih dugova policajcima, isplatu 10.000 dinara socijalne pomoći s februarskom platom, i povećanje plate za 30 odsto do kraja godine, lustraciju neadekvatnih kadrova i depolitizacija u policiji.

"Imali smo strpljenja i razumevanja u nadi da će nas ova vlada i MUP sa posebnom pažnjom tretirati. Policajci u Srbiji su najveće žrtve poslednjih 23 godina, svih ratnih sukoba, političkih nemira i pljačkaških privatizacija", kazao je Vasić.
On je naveo da se do sada obratio za pomoć svim državnim institucijama, ali i ambasadama SAD i Rusije, kao i predstavnicima EU.
Vasić je naveo da mu od domaćih nadležnih institucija niko nije odgovorio, dok su mu u ambasadama rekli da pokuša da se obrati predsedniku Srbije.
On je kao još jedan od problema naveo da se njihovom sindikatu osporava rad, iako su uredno registovani, i da je i to jedan od razloga za štrajk.
Predsednik Izvršnog odbora Sindikata Dragan Jović kazao je da očekuje podršku Samostalnog sindikata Nezavisnost i još nekoliko drugih policijskih sindikata. On je kazao da u MUP-u postoji problem zbog toga što su, kako se izrazio, neki sindikati privilegovani, a drugi nemaju uslove za rad.
"Obraćali smo se i ovoj vladi i prethiodnoj, ali za dve godine nismo dobili čak ni kancelariju za sindikat. Nemamo nikakve uslove za rad. Naišli smo na potpuno ignorisanje", rekao je Jović.
Vasić štrajkuje u uniformi, a njegov kolega Jović u civilu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP