Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROSLAVLJANJE NEZAVISNOSTI?

Dve bombe na kuću
Srbina u Kosovskoj Mitrovici!

Autor: Agencije | 17.02.2013 - 21:37:00h | Komentara: 0

Večeras u 19.30 časova u ulici Oslobođenja u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici, iz dva vozila u pokretu, okićena albanskim zastavama, bačene su dve bombe na kuću Slobodana Mašića, raseljenog sa područja Istoka, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju zatražila je od međunarodne zajednice da hitno pronađe i kazni počionioce večerašnjeg napada na kuću kosovskog Srbina u u Kosovskoj Mitrovici, na koju su, kako je navedeno, iz vozila okićenih albanskim zastavama bačene dve bombe.

Kosovska Mitrovica, eksplozija

Ilustracija | Foto: RTS

"Da li se bombaškim napadima na kuće Srba danas čestita rođendan takozvanog nezavisnog Kosova?", upitala je Kancelarija za KiM.


Povređenih u tom napadu nije bilo, javlja Tanjugov dopisnik s lica mesta, a od gelera su popucala stakla i pričinjena je manja materijalna šteta na kući.
Na mestu eksplozije, oko kojeg je razvučena žuta traka, nalaze se pripadnici kosovske policijske službe, koji obavljaju uviđaj, kao i pripadnici Kfora i Euleksa.


Naselje Bošnjačka mahala je jedan od multietničkih kvartova u Kosovskoj Mitrovici, u kojem, pored Srba, žive i Albanci.


U poslednje vreme, u Kosovskoj Mitrovici je bilo više sličnih incidenata.
U severnoj Kosovskoj Mitrovici u subotu je odjeknula eksplozija iza jedne zgrade u Ulici Lole Ribara, u kojoj nije bilo povređenih.


U jakoj eksploziji koja se dogodila prošlog petka u severnom delu Kosovske Mitrovice oštećen je putnički automobil, čiji je vlasnik kosovski Srbin D.J.

Nedavno je nepoznati napadač hicima iz automatskog vatrenog oružja izrešetao radnju za prodaju peciva "Forneti". Prethodno je bačena bomba u naselju Tri solitera koja je nacinila materijalnu štetu, a u bombaškom napadu pre par dana u Bošnjačkoj mahali je povređeno dvoje srpske dece.

 

Obeležena peta godišnjica nezavisnosti Kosova! 

U Prištini je danas svečanom paradom i sednicom parlamenta obeležena peta godišnjica od kada je Skupština Kosova aklamacijom usvojila Deklaraciju o nezavisnosti.

Glavna proslava petogodišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova počela je svečanom paradom Kosovskih snaga bezbednosti u Prištini, koju je pratilo nekoliko hiljada gradjana, a kojima su se obratili predsednica Atifete Jahjaga i premijer Hashim Tači.

Atifete Jahjaga

Atifete Jahjaga | Foto: FoNet

Na svečanoj sednici parlamenta, Atifete Jahjaga poručila je Srbima sa Kosova da je nezavisnost Kosova i njihova nezavisnost i pozvala ih da pruže ruku saradnje i da izgrade sadašnjost zarad budućnosti.

"Nezavisnost Kosova je vaša nezavisnost. Budućnost se gradi zajedno sa svim drugim građanima Kosova. Ovo je i vaša domovina na koju ćete biti ponosni. Dajte da pružimo ruku saradnje, da izgradimo sadašnjost u miru radi budućnosti", rekla je Jahjaga na srpskom jeziku tokom svečane sednice Skupštine Kosova.

Sednici su pored najviših zvaničnika Kosova prisustvovali i predsednik Albanije Bujar Nišani, predsednica albanskog parlamenta Jozefina Topali, predstavnici političkih partija Albanaca iz Albanije, sa juga Srbije i iz Makedonije.

Govoreći na svečanosti, premijer Hashim Tači je kazao da je nezavisnost Kosova bila san mnogih ranijih generacija i da je taj san danas postao realnost koju je priznalo više od polovine zemalja članica UN.

Hašim Tači

Hašim Tači | Foto: Beta AP

"Naša vizija je da u skoroj budućnosti postanemo članica NATO. Republika Kosovo je na pravom putu u pravcu uključenja u EU", kazao je Tači.

Povodom 17. januara, Dana nezavisnosti Kosova, na Trgu Majke Tereze održan je koncert najpoznatijih solista i muzičkih grupa Kosova, a
manifestacija je završena vatrometom.

Obeležavanje godišnjice nezavisnosti Kosova počelo je u petak izdavanjem svečane poštanske marke, a najviši zvaničnici Kosova u subotu su položili cveće na spomen groblja pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova i na grob prvog predsednika Kosova Ibrahima Rugove.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP