Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ: ČEKA NAS SUROV OBRAČUN

Dve nove službe za lov na dilere i ekstremiste

Autor: Milica Dakić | 09.11.2013 - 20:00:00h | Komentara: 6

Srbija će se surovo obračunati sa svima koji rade protiv države, dilerima droge i onima koji ugrožavaju bezbednost na javnim manifestacijama, poslao je juče oštru poruku Aleksandar Vučić nakon sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti posvećene problemu huligana, nasilja na utakmicama i incidentima na severu KiM.

Aleksandar  Vučić

Borba će biti nemilosrdna: Aleksandar Vučić | Foto: Željko Šafar

On je najavio da će biti formirane dve posebne službe koje će se baviti ovim problemima - jedna za borbu protiv ekstremizma i terorizma i druga za borbu protiv dilera droge, a kako saznajemo, prve akcije mogu se očekivati već narednih dana.

- Borba će biti nemilosrdna, usmerena protiv kriminalaca i biće jedna od najobimnijih u istoriji Srbije. Neće biti lova na veštice, neće biti progonjeni navijači, već kriminalci i oni koji diluju drogu. Građani će biti zadovoljni rezultatima. Svima koji misle da je moguće igrati se sa državom biće jasno da nisu u pravu - poručio je Vučić i novu sednicu Biroa najavio za utorak.

Nije država služba za obezbeđenje

Na sednici Biroa bilo je reči i o tome da policija obezbeđuje nekoliko hiljada ljudi, a Vučić je najavio da će se ponovo raditi procena njihove ugroženosti.
- U beogradskom MUP-u 400 ljudi radi na obezbeđivanju raznih ličnosti, a skoro deset puta manje radi na suzbijanju trgovine narkoticima. Pa država nije služba za obezbeđenje - upozorio je koordinator svih službi bezbednosti.

Kako „Alo!“ saznaje, na sednici Biroa u užem sastavu koja je trajala puna dva sata, kao događaji visokog rizika posebno su označeni utakmica između Rada i Crvene zvezde, koja se igra u nedelju u 13 sati, i ponovljeni izbori na tri biračka mesta u severnoj Mitrovici, koji će se održati u nedelju, 17. novembra.

Prema rečima našeg izvora, Vučić je na sednici Biroa, kojoj je predsedavao, potcrtao da će država odlučno reagovati, ali da neće ugroziti ničija prava.
- Imamo veoma loše bezbednosne procene za dva događaja - utakmicu u nedelju i ponovljene izbore u Mitrovici. Država će reagovati, ali tako da ne ugrozimo ničija prava. Policajci su bez motivacije, ali će država pokazati svoju snagu i na utakmicama ćemo preduzeti sve raspoložive mere. Izbori u Mitrovici su teži zadatak jer nemamo mogućnost da konkretno reagujemo - objasnio je prvi potpredsednik Vlade saradnicima na jučerašnjoj sednici.

Huligani

Uskoro novi događaji visokog rizika| Foto: Marko Metlaš

Najavljujući odlučnu borbu protiv kriminalaca i dilera droge, on je istakao i da je od pokretanja akcije protiv klana Darka Šarića cena narkotika pala na tržištu, ali da se do sada Vlada nije u dovoljnoj meri bavila tim pitanjem i najavio da će to kroz formiranje posebne službe biti postavljeno kao prioritet.
Na sastanku je postavljeno i pitanje odgovornosti za nerede u severnoj Mitrovici tokom lokalnih izbora 3. novembra.

- Neki su primitivno pokušavali da optuže državu za incidente na Kosovu i Metohiji. To je primitivan i kriminalan način političke borbe - poručio je Vučić na sednici, a prenosi naš izvor. On nije želeo da spekuliše o tome da li će zbog nasilja na severu KiM biti uhapšeni neki poslanici. Zbog incidenata na severu Kosovske Mitrovice i ugrožavanja prava građana, najavljeno je podnošenje krivičnih i prekršajnih prijava protiv svih odgovornih. Da podsetimo, Vučić je u četvrtak poručio da srpske službe imaju sve podatke o tome ko stoji iza incidenata i da su te informacije dostavljene svima kojima je potrebno.

Rotacije koriste i pevači, sportisti, lokalni funkcioneri...
 

Jedna od tema koju je na sastanku Biroa za koordinaciju službi bezbednosti otvorio vicepremijer Aleksandar Vučić bila je i (zlo)upotreba rotacionih svetala. Zaključeno je da takvo ponašanje mora biti preispitano i da će ograničenom upotrebom blinkera biti ostvarene značajne uštede. Podsetimo, Vučić je poslednjih meseci u više navrata govorio o zloupotrebi blinkera, a juče je ponovio da je to trenutno „prestižna marka“ koju koriste neki ministri, skoro svi predsednici opština u Srbiji, ali i pevači, pevačice i sportisti i da će se to promeniti kroz nove bezbednosne procene.

Poslednji komentari
  • Teodora Vreme: 09.11.2013 21:15h

    "Država će formirati", "biće žestoka borba"...sve prazna obećanja i buduće vreme, kao da su se ovi kriminalci pojavili juče! Pa ovaj vučić ih je koristio na svojim opozicionim mitinzima, pa jel' za njih ilić rekao da su to samo "naša deca" (a oni porazbijaše i pobiše sve oko sebe, da ne kažem koliki im je doprinos u rasturanju droge, što znaju i ilić i vučić), pa da li je ova vlast donela Zakon o amnestiji čim se dohvatila fotelja, da li je nikolić odmah pustio kriminalce iz zatvora, računajući da je to velik deo njegovog biračkog tela? Sramota! Svi su oni povezani i sa političarima, i sa policijom, i sa upropašćenim srpskim pravosuđem, koje ih ekspresno oslobađa ili im smanjuje kazne, ako kojim slučajem dospeju iz rešetaka.Bruka , bruka i sramota!

  • KAZIPRST Vreme: 09.11.2013 23:28h

    NEKA VUCIC SMENI NESPOSOBNE NACELNIKE POLICISKIH UPRAVA KOJI SU SKOLSKI DRUGARI IVICE DACICA A NE NOVE SLUZBE KOJE CE OPET BITI NEEFIKASNE ZBOG CELNIKA POLICISKIH UPRAVA I SAMO TROSAK PO BUDZET . DOVEDITE SPOSOBNE LJUDE A NE NEKE POLU PISMENE POLICAJCE PA DA VIDITE REZULTATE

  • guarana Vreme: 10.11.2013 00:26h

    Najzad neko ko sme da se suprotstavi huliganima,svaka cast Vucicu!

  • NN Vreme: 10.11.2013 02:07h

    Al' je počeo ubrzano da sedi ovaj Vučić. Kakve li su sve muke njega napale....

  • dara Vreme: 10.11.2013 08:10h

    ko jos normalan veruje ovom "coveku"

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP