Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NE VOLE MASNO

"Dveri" protiv "Roštiljijade" u vreme posta!

Autor: juznevesti.com | 25.07.2013 - 16:29:00h | Komentara: 9

Iz Pokreta Dveri zatraženo je da organizatori leskovačke "Roštiljijade" promene termin njenog održavanja jer "pada u period Velikogospojinskog posta". Ovogodišnja "Roštiljijada" biće održana od 26. avgusta do 2. septembra.

Roštilj majstor

Antipravoslavlje je oličeno u ćevap-mesu koje crvči na... mmm | Foto: M. Mitrović

 U njemu se navodi da "post ne predstavlja samo odricanje od masne ili mrsne hrane, već prvenstveno ima duhovnu dimenziju - uzdržavanje od rđavih misli, reči i dela, pojačanoj molitvi, pokazivanju milosrđa i činjenju dobrih dela.

Post predstavlja uzdizanje duha nad telom, pa pobedu duhovne strane nad čulima, pa stoga se i nadamo da će lokalna vlast i organizatori Roštiljijade uslišiti ovu molbu".
Iz Turističke organizacije Leskovca "Južnim vestima" je rečeno da apel Dveri "može da prokomentariše samo direktor", ali tek posle 5. avgusta, jer je sad na odmoru.
Poslednji komentari
  • Србин Vreme: 25.07.2013 16:42h

    За крст часни и слободу златну!

  • GREMLIN Vreme: 25.07.2013 16:49h

    Samo me jedno interesuje,ako se Dveri bore protiv svega sto je lose u Srbiji homoseksualaca,mrsne hrane.........i ostalih stvari za koje se i ja ponekad sa njima slazem.Kako se nikad nisu digli protiv farme golih pevaljki koje su postale uzor nasoj deci,starlete koje propagiraju zdrav zivot...i mnogo drugih stvari koje su mnogo vise lose za nasu pravoslavnu dusu od jedenja pljeskavica ili pijenja piva u vreme posta.Verovatno su i oni selektivni i gledaju svoj interes pa tek onda ono sto je stvarno dobro za Srbiju

  • posmatrac sa severa Vreme: 25.07.2013 16:50h

    Bas bi voleo da znam koliko clanova ovog pokreta posti redovno, ne pije alkohol, ne pusi, ne seksa u vreme posta, ne pravi razne igranke.Koliko vas iz pokreta dveri zna Oce nas i Bogorodice Djevo, a za Verujem i Priblizi nam se Goapode necu ni da pitam.U duhu ortodoksnog pravoslavlja nisu zabrane vec umerenost i covekoljublje, dobrocinstvo i tihovanje.A sta vi radite?Ko zeli da menja svet mora da menja sebe.Lepo je sto se trudite ali to cinite na pogresan nacin.Ja retko kada cujem da se u medijima i o raznim praznicima pominju Sveti Nemanici a oni su temelj Srpske drzavnosti i Srpske Pravoslavne autokefalne crkve.Briga vas za slavne predke i slavnu Srpsku i Pravoslavnu istoriju, bitno je da o vama pisu novine.

  • Mesozder Vreme: 25.07.2013 17:10h

    E sad ste stvarno preterali! Slazem se sa vecinom stavova koje Dveri zastupaju, ali ovo prelazi svaku meru. Taman kad covek pomisli da u zemlji Srbiji postoji neko ko zeli sacuvati nacionalni ponos i identitet ispostavi se da su u pitanju prikriveni Talibani. Bolesnici!

  • Katarina Vreme: 25.07.2013 18:42h

    Ko su uopste te neke Dveri? Dajte stanite na put vise nekim vajnim vernicima i novokomponovanim sa glupim izjavam i peticijama. Pa ne zivinmo u srednjem veku vec u 21 vom jos ce nas te neke stanke leve terati da posecujemo hramove verske , dajte vise ne glupirajte se.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP