Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JAGODINA

Dvoje dece zaraženo salmonelom

Autor: G. J. | 09.04.2015 - 14:33:00h | Komentara: 0

Direktor Opšte bolnice u Jagodini dr Darko Miletić izjavio je danas da je salmonela izolovana iz uzoraka dvoje predškolaca koji su početkom nedelje hospitalizovani sa u toj bolnici.

Dečje odeljanje bolnice u Jagodini

Dečje odeljenje bolnice u Jagodini | Foto: G. J.

- Oni su posle terapije pušteni sa Dečijeg odeljenja da se leče u svojim kućama, jer infekcija ima blaži oblik. Pored njih, još petoro mališana imalo je slične simptome, ali uzrok je virus koji je uobičajen u ovo doba godine - kaže dr Miletić i dodao da se drugi pacijenti sa simptomima trovanja salmonelom nisu javljali.


Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji dr Ivica Jočić potvrdio je da je salmonela izlovana kod tih mališana i da je u toku analiza namirnica.


- U toku su analize prikupljenih uzoraka i iza praznika imaćemo potpuniju sliku, objašnjava dr Jočić i naglašava da se novi pacijenti nisu javljali u protekla dva dana, kao i da nema velikog broja dece sa sličnim simptomima.

U vrtiću Pionir isključuju svaku mogućnost da se trovanje dece dogodilo u njihovim objektima i ističu da se za 2.000 dece dnevno pripremi 6.000 obroka, te da bi u slučaju trovanja salmonelom broj incifirane dece mogao da se meri stotinama. Direktor Vladan Đurđević kaže da vrtić radi po veoma strogim pravilima i da su takvi propusti isključeni, što govori podatak da je "broj dece u vrtiću juče bio veći nego recimo 30 marta".
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP