Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OTKRIVAMO NOVE DETALJE IZ ISTRAGE O UBISTVU ĆURUVIJE

Dvojica „zemunaca” ključni svedoci Slavkovog ubistva!

Autor: S. Vojinović | 16.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Pored Milorada Ulemeka Legije, svedoci ubistva Slavka Ćuruvije su i dvojica članova zemunskog klana, koji se nalaze na izdržavanju višegodišnje kazne, otkriva “Alo!” Naš izvor blizak istrazi kaže da je sa tom dvojicom već obavljen razgovor i da se njihovi iskazi poklapaju sa Ulemekovim, koji u “Zabeli” izdržava kaznu od 40 godina zatvora za ubistvo premijera Zorana Đinđića, zločine zemunskog klana, kao i za ubistvo funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali.

Legija mi je pokazao Ćuruvijinog ubicu: Simović

Legija mi je pokazao Ćuruvijinog ubicu: Simović

- U pitanju su ljudi iz kriminalnog miljea, obojica su u zatvoru, nikada nisu bili pripadnici Službe državne bezbednosti, već su bili u ingerenciji MUP-a Srbije. Njihova imena su poznata javnosti, ali zbog dalje istrage, za sada ne možemo da otkrijemo njihov identitet - izjavio je za “Alo!” sagovornik iz istrage.


Radonjić saslušavan
duže od Romića!


Tužilaštvo za organizovani kriminal odlučilo da pokrene istragu i predloži pritvor za Milana Radonjića i Ratka Romića, osumnjičene za ubistvo Slavka Ćuruvije. Sudija im je odredio pritvor od 30 dana. Saslušanje Milana Radonjića i Ratka Romića, osumnjičenih za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, trajalo gotovo devet sati.
- Prvo je saslušan Romić, a onda Radonjić, čije je saslušanje trajalo duže. Oni su sve što im se stavlja na teret negirali. Saslušanje je bilo iscrpno, pravili smo pauze. Romić i Radonjić su se kulturno ponašali, nije bilo ispada - kaže izvor iz istrage. Za ubistvo Ćuruvije osumnjičen je i tadašnji šef DB-a Radomir Marković, koji je u zatvoru u Požarevcu, kao i pripadnik posebne službe obezbeđenja u DB-u Miroslav Kurak, nedostupan pravosudnim organima i za kojim će biti raspisana međunarodna poternica. Marković i Radonjić se terete kao nalogodavci, a Romić i Kurak kao izvršioci ubistva.

Iako ne žele da otkrivaju imena dvojice svedoka, kako saznajemo, među onima koji su još pre nekoliko godina Specijalnom tužilaštvu ponudili navodna saznjanja o likvidaciji Ćuruvije je i Miloš Simović, koji je za ubistvo premijera Zorana Đinđića osuđen na 40 godina zatvora.

Naime, on je još 2010. godine ponudio saznanja o nerešenim zločinima, ali i o ubistvu Zorana Đinđića, tražeći status svedoka saradnika.
Tada je ovaj pripadnik zemunskog klana, izjavio zameniku specijalnog tužioca Jovici Jovanoviću i dvojici pripadnika MUP-a, koji su ga posetili u zatvoru “Zabela” da zna ko je ubio vlasnika listova „Dnevni telegraf” i „Evropljanin”.

- Sa tom osobom upoznao me je Milorad Ulemek Legija. Rekao mi je: “To je čovek koji je ubio Ćuruviju” - izjavio je još tada Simović, insistirajući da će identitet Ćuruvijinog ubice otkriti ako postane svedok saradnik.

Inače, kako još saznajemo, Milorad Ulemek Legija u prostorijama požarevačkog zatvora “Zabela” tužiocu Miljku Radisavljeviću ispričao je da su Ratko Romić i Milan Radonjić učestvovali u ubistvu Slavka Ćuruvije. Naš izvor iz istrage kaže da je Ulemek sam odlučio da progovori o saznanjima koja ima u slučaju likvidacije Ćuruvije.

- Legija je tražio da se vidi sa predstavnicima Tužilaštva kako bi im preneo svoja saznanja o ubistvu Ćuruvije. Razgovor sa Legijom je prošle nedelje obavljen u prostorijama požarevačkog zatvora “Zabela”, gde se nekadašnji komandat JSO nalazi na izdržavanju zatvorske kazne. S njim je lično nekoliko sati razgovarao specijalni tužilac Miljko Radisavljević. Tom prilikom Ulemek nije tražio nikakve privilegije niti bi na to država pristala - otkriva izvor “Alo!” iz istrage.

Ćuruvija je ubijen na Uskrs, 11. aprila 1999, u jeku NATO bombardovanja.
Poslednji komentari
  • Sale Vreme: 16.01.2014 07:58h

    A svi su poverljivi svedoci,kao i Legija,kome je ponudjeno da lazno svedochi,da bi se optuzila Mira Markovic...i sakrili pravi pochinioci,oni sa zapada...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP