Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODBAČENA OPTUŽNICA

Džambu sud oprostio prevare!

Autor: Blic | 02.08.2014 - 13:01:00h | Komentara: 2

Drugi osnovni sud u Obrenovcu oslobodio je optužbi Slobodana Nedeljkovića (26) za prevaru i lažne priče tokom vanredne situacije i poplava.

Kako „Blic“ saznaje, sud je odbacio optužnicu protiv Nedeljkovića, koji je poznat pod nadimkom Džambo, i pustio ga na slobodu uprkos njegovim priznanjima da je lagao i prevario izvesnog Borislava iz Republike Srpske za 30.000 dinara.

Slobodan  Nedeljković Džambo

Slobodan Nedeljković Džambo

 - Sud je smatrao da Nedeljković nije imao nameru da prevari i oslobodio ga je optužbi. Odluka suda je pomalo iznenađujuća jer Nedeljković nema prijavljenu adresu, dokumenta i priznao je da je uzeo i potrošio novac. Priznao je i da je lagao o tragičnoj sudbini porodice - kaže izvor „Blica“.
Nedeljković se optužnicom Osnovnog tužilaštva teretio za prevaru jer je preko medija lagao da su mu u poplavama poginuli supruga i dete, koje nije imao. On je na saslušanju kod tužioca priznao da je priču o nestanku supruge i dvogodišnjeg sina izmislio iz očaja.
- Ni sam ne znam kako sam došao na ideju da sve izmislim, ali sam hteo tako da dobijem stan od države. Nešto para koje sam dobio potrošio sam. Nedeljković je, po optužnici, u zabludu doveo Borislava iz Maglaja u RS, koji mu je uplatio 30.000 dinara pomoći.
Kriminolog Igor Pešić objašnjava da ovakve odluke suda mogu imati negativan uticaj na društvo.
- Ako nekoga za koga se utvrdi da je prevarant oslobodite i kažete da nije imao nameru, a on prizna da je i za dinar oštetio nekog, onda šaljete poruku da se laž i obmana isplate. Sada je na tužilaštvu da se žali na ovakvu odluku suda - smatra Pešić.
Poslednji komentari
  • Goran Vreme: 02.08.2014 16:42h

    nadam se samo da ce doticni sud isplatiti novcani iznos koji je gospodin Pesic izgubio!!! Drazavooooooooooo...probudi se i pocni da kaznjavas!!!

  • gorcilo Vreme: 03.08.2014 10:47h

    Bravo za reformisano pravosudje. Odlična poruka i drugima da lažu kradu i dr. Ako je teška sirotinja ,mogao je jedno 10-20 dana da radi u dobrotvorne svrhe.1227

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP