Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŽIVEO U AUSTRIJI

Džihadista poreklom iz BiH ranjen u Siriji

Autor: Tanjug | 01.06.2015 - 16:43:00h | Komentara: 0

Džihadista iz Austrije poreklom iz BiH, koji je poslednjih meseci postao poznat na internetu predstavljajući se kao Zajed el B, ranjen je u okolini Kobanea, na granici sa Sirijom.

Više stotina građana  Srbije i BiH bori se u  redovima  džihadista

Foto: Tanjug/ AP

Kako pišu Nezavisne novine, reč je o 19-godišnjem mladiću iz austrijskog grada Linca poreklom iz BiH, koji je oktobra prošle godine otišao u Siriju.
Postao je poznat po video-klipovima koje postavlja na internet, a u jednom od njih preti i Austriji rečima -"kada se vratim, vratiću se s ljudima koji više vole smrt, nego što vi volite život".

Prema podacima austrijskih vlasti, on je napustio tu zemlju 14. oktobra prošle godine, a preko Turske je otišao u Siriju. Navodno je u Siriju otišao pošto je izgubio posao u Lincu.

Austrijska policija istražuje materijal koji on postavlja na internet, a ukoliko se ispostavi da je autentičan, iz policije kažu da je onda reč o jednom od najradikalnijih ekstermista koji su otišli iz Austrije.

Na video-snimcima se uvek pojavljuje u maskirnoj uniformi, držeći oružje i pozirajući ispred zastave Islamske države. Na ovim snimcima, kako prenosi list, on sam sebe naziva teroristom.

Jedan od njegovih poznanika, koji je još s njim u kontaktu, potvrdio je da je Zajed el B. bio ranjen, ali da je sada dobro. "Bio je ranjen u predelu lica, ali je ozdravio i spreman je za borbu", tvrdi taj mladić.

Prema nekim informacijama, Zajed el B. je u Austriji bio u kontaktu s poznatim austrijskim džihadistima, Firasom A. i Oliverom N.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP