Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DALJE NEĆE MOĆI

Džomić sprečen da uđe u Crnu Goru

Autor: Beta | 17.02.2015 - 08:52:00h | Komentara: 1

Paroh Srpske pravoslavne crkve Velibor Džomić pokušao je u ponedeljak da uđe u Crnu Goru, ali mu je na graničnom prelazu policajac rekao da mu to nije dozvoljeno, uprkos pozitivnoj odluci Upravnog suda.

Pro­to­je­rej-sta­vro­for Dr Velibor Džomić

Pro­to­je­rej-sta­vro­for Dr Velibor Džomić | Foto: mc.rs

Džomić je na graničnom prelazu, kako su preneli podgorički mediji, pokazao lična dokumenta i odluku Upravnog suda u njegovu korist, ali, kako je naveo, usmeno je obavešten da ne može ući u Crnu Goru, koju je morao da napusti 8. februara ove godine, na osnovu rešenja Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.
Zabrana boravka Džomića u Crnoj Gori, kako je ranije saopšteno, usledila je nakon procene državne Agencije za nacionalnu bezbednost da njegovo prisustvo predstavlja opasnost po nacionalnu bezbednost.
Džomiću se zamera to što je učestvovao u organizaciji nekih ranijih protesta protiv odluka i politike državnih organa Crne Gore.
Upravni sud je nedavno doneo rešenje po kome Džomić može privremeno boraviti u Crnoj Gori, do okončanja postupka u vezi sa time pred tim sudom.

Džomić je nedavno izjavio za "Alo!" da veruje da ću uskoro moći da se vrati svojoj porodici i parohijanima u Crnoj Gori.

Poslednji komentari
  • dopler Vreme: 17.02.2015 21:08h

    pa kako vam nije jasno, to je ljudi druga država. ne možemo se ponašati kao u srbiji, bez obzira što se tamo još poneko oseća srbinom. ista stvar i u makedoniji. kada stupimo na tle tih zemalja moramo se pridržavati zakona njihovim, ne možemo uglas protiv njihove vlasti i očekivati da to neko trpi. trebamo razumeti da crnogorska vlast a i većina njenih državljana nije naklonjena srbiji ili bar srpskim vlastima. zapitajmo se zašto?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP