Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRESAVIO TABAK

Džomić tuži crnogorsku policiju!

Autor: Tanjug | 17.02.2015 - 16:47:00h | Komentara: 0

Advokat protojereja Mitropolije crnogorsko-primorske Velibora Džomića, Zoran Piperović najavio je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv više službenika Ministarstva unutrašnjih poslova koji nisu dozvolili DŽomiću da uđe u Crnu Goru.

Pro­to­je­rej-sta­vro­for Dr Velibor Džomić

Pro­to­je­rej-sta­vro­for Dr Velibor Džomić | Foto: mc.rs

 
Piperović je objasnio da će prijavu podneti zbog zloupotrebe službenog položaja i nepoštovanja odluke Upravnog suda, koji je ranije usvojio Džomićev zahtev i doneo privremenu meru kojom mu je odobren boravak u Crnoj Gori do okončanja upravnog spora.

Sutra ću podneti krivičnu prijavu protiv više N.N. lica u MUP-u za krivično delo zloupotreba službenog položaja i neizvršenja sudske odluke, rekao je Piperović agenciji Mina a prenela je Radio televizija Crne Gore.

On je objasnio da će prijavu podneti zato što su službenici na graničnom prelazu Vraćenovići sprečili ulazak Džomića u Crnu Goru, na osnovu usmene naredbe".

Krivično delo je počinjeno, kako je naveo, tako što je jedan od činovnika granične policije, nakon što mu je Džomić pokazao odluku suda da može da udje na teritoriju Crne Gore do konačne odluke, rekao da sačeka pola sata u automobilu.

Posle toga se, kako je objasnio Piperović, službenik policije vratio i kazao Džomiću da ne može da uđe u Crnu Goru: "Imam usmenu naredbu da vam ulazak zabranimo."

Službenik je, kako je kazao, tražio odluku suda da je kopira.

Osobe koje su to naredile, a na Tužilaštvu je da utvrdi ko je tom licu kazao telefonom da ne mož da udje u Crnu Goru, učinile su krivična dela zbog kojih treba da idu u zatvor, poručio je Piperović, dodajući da su usmene naredbe nakon sudskih odluka "divljaštvo", a ne pravna država.

Džomić je ranije napustio Crnu Goru zbog odluke MUP-a da mu ne produži dozvolu za privremeni boravak iz razloga nacionalne bezbednosti, posle čega je Ustavni sud Džomić dozvolio povratak u državu do okončanja upravnog spora.

Džomić je Danu kazao da je pokušao da uđje u Crnu Goru shodno odluci Upravnog suda.

- Na graničnom prelazu sam policijskom službeniku, kao i hiljadu puta do sada, dao ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu i sudsku odluku - rekao je Džomić.

On je dodao da mu je službenik posle toga rekao da ne može da uđe u državu, bez obzira na odluku suda.

- Rekao mi je da nema akt, ali da ima usmeno naređenje nadređenih da mi ne dozvoli ulazak - rekao je Džomić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP