Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROTERANI SRPSKI SVEŠTENIK ZA ALO!

Džomić: Vratiću se u moju Crnu Goru!

Autor: V. Papović | 10.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Velibor Džomić, koga je vlast, posle bezbroj pretnji, u nedelju prognala iz Crne Gore kaže za „Alo!“ da očekuje da će se vrlo brzo vratiti porodici i svojim parohijanima u Podgorici, a za tvrdnje da je on lično pretnja za nacionalnu bezbednost države, tvrdi da su zasnovane na bezočnim falsifikatima.

Velibor Džomić  sa vladikama  Atanasijem i  Amfilohijem

Velibor Džomić sa vladikama Atanasijem i Amfilohijem | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

- Neverovatno je da državna bezbednost tvrdi kako je jedan pop opasnost za Crnu Goru. Oni za to do sada nisu ponudili nijedan konkretan dokaz i očekujem da će, ako ih imaju, te svoje argumente predočiti Upravnom sudu, od kojeg je moj advokat juče zatražio izricanje privremene mere, na osnovu koje bi mi bilo omogućeno da se vratim tamo gde neprekidno živim i radim 22 godine - kaže Džomić, koji je u Podgorici ostavio sina i suprugu, koja je specijalista kliničke biohemije, i po ocenama svojih sugrađana jedan od najboljih lekara u Podgorici.


Moleban za Tačijeve žrtve

Džomić ističe kako je podmetačina da je organizovao miting protiv dolaska u Crnu Goru potpredsednika kosovske vlade Hašima Tačija. On je ukazao da je toga dana bila služba u Crkvi Svetog Đorđa, gde se molilo Bogu „za pokoj duša svih koji su postradali od Tačija i zločinačke UČK“.
- Nisam bio na tom mitingu, ali apsolutno podržavam zahteve porodica prognanih i pobijenih da iskažu svoje nezadovoljstvo i ukažu na svoje probleme - dodao je Džomić.

- Nadam se da ću vrlo brzo biti sa svojima, mojom porodicom i vernicima, a ovde je reč o zloupotrebi službenih ovlašćenja i neviđenom brukanju države od strane onog koje treba da promoviše njene vrednosti - ističe Džomić, koji smatra da je nevolja u kojoj se našao plod mržnje ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Raška Konjovića.

On je istakao da je 4. februara Upravnom sudu podneo tužbu i da je do sada tri puta Upravni sud presuđivao u njegovu korist i poništavao rešenja MUP-a Crne Gore, kojim mu je odbijen zahtev za odobrenje privremenog boravka kao nezakonit.


- Radi se o zloupotrebi službenih ovlašćenja i neviđenom brukanju države od strane onog koje treba da promoviše njene vrednosti - kaže Džomić.
On se nada da će u predstojećem periodu sa pravnim timom uspeti da dokaže blasfemiju koju su, prema njegovim rečima, napravili u MUP-u Crne Gore zloupotrebom službenih ovlašćenja. Džomić kaže da je odlukom da prihvati rešenje da napusti Crnu Goru pokazao domaće i porodično vaspitanje i odnos prema nezakonitom pravnom aktu, koji će, kako se nada, ubrzo biti ukinut presudom Upravnog suda.
Poslednji komentari
  • mila Vreme: 10.02.2015 09:28h

    Pametan potez Najzad! Dosta je Džomič pljuvao po CG. uporno se trudio da dokeže ( i toU CG) da CG i crnogorci ne postoje. Omalovažavao je istorijske činjenice o jednoj od najstarijih država na Balkanu. Miješao se u politiku. Huškao narod na proteste i nepoštovanje odluka donesenih od legalno izabrane vlasti, itd,itd. A pritom niti je državljanin CG, niti je imao dozvolu za rad kao stranac, i s kojim pravom je davao sebi tolike slobode i prava da se miješa u život države kojoj ne pripada, u kojoj je, kako sam kaže, 20 godina radio i koja mu je, kao i njegovoj porodici ukazala gostoprimstvo i omogućila dostojan život. E pa dosta je bilo! Sad još da se CG riješi i njegovog učitelja Rista, a biće i to ako Bog da!

  • crnogorac Vreme: 10.02.2015 10:53h

    U moju Crnu Goru, a rođen u Kraljevu i nema nikakve veze sa Crnom Gorom osim što ga je SPC poslala tamo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP