Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

A KO JE?!

Edi Rama: Moj brat nije kriv

Autor: Tanjug | 16.10.2014 - 16:40:00h | Komentara: 1

Albanski premijer Edi Rama rekao je da njegov brat nije učestvovao u incidentu sa dronom na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija te da su priče o tome "smešne", poručivši istovremeno da je Albanija opredeljena za dijalog sa svim narodima u regionu i da se ne treba vraćati unazad.

Albanski premijer Edi Rama | Foto: Profimedia

Albanski premijer Edi Rama | Foto: Profimedia

Na pitanje da li će otići u planiranu "istorijsku" posetu Srbiji 22. oktobra, Rama nije dao precizan odgovor, već je naveo da mu je "žao zbog svega što se dogodilo na stadionu".
Rama je, odgovarajući na to pitanje, izjavio da mu je žao što "srpska vlada, umesto da osudi nasilje i distancira se od ove predstave koja je neprihatljiva za Evropu, sledi retoriku navijača i ljudi koji su uništili sliku o fudbalu i sliku o svojoj zemlji".
"Mi smo doneli drugačiju odluku: odlučili smo da se ponašamo kao Evropljani, da ne odgovaramo na nacionalističku i brutalnu retoriku, da nastavimo naš put ka budućnosti, uz zalaganje za mir i saradnju, kao i dijalog sa svim narodima u regionu", poručio je albanski premijer.
Dodao da je neprihvatljivo "vraćati se unazad" i da je smešno ulaziti u "idiotske rasprave" o letelici kojom je ukaljana čast jedne zemlje.

Olsi Rama: Na slobodi zbog štrajka advokata

Brat kaže da nije kriv: Olsi Rama

Smešno je, ocenio je Rama, što se ceo svet uzbudio zbog jedne albanske zastave koja je letela iznad stadiona u trenutku kada je okolo bilo na hiljade srpskih zastava, "tamo gde i nije bilo albanskih navijača pošto smo želeli da izbegnemo da tok utakmice bude ugrožen".
"Moj brat je tamo bio sa još 50-ak Albanaca - sa predstavnicima fudbalskog saveza Albanije, novinarima i drugim ljudima koji su pratili ekipu, oni su prekontrolisani na ulazu i nije bilo nikave šanse da unesu dron i aktiviraju ga", objasnio je Rama.
Prema njegovim rečima, u Evropi je uobičajeno da se direktno osude rasistički ispadi, a u Beogradu je "ceo stadion uzvikivao 'smrt Albancima'".
U Prištini se očekuje da će albanski premijer sledeće sedmice otići u zvaničnu posetu Beogradu, bez obzira na incidente izazvane tokom utakmice Srbija-Albanija u utorak, dok je kosovska predsednica Atifete Jahjaga još neodlučna, piše prištinski dnevnik Zeri.
Poslednji komentari
  • DR Gane Vreme: 17.10.2014 08:01h

    Pa ,,prijatelju malo si se za..bao, dosta je više da vi napravite s..nje a onda da se ne vraćamo na prošlo!!! I nije nad stadionom bila zvanična zastava već provokativna velike albanije ( namerno malo slovo ) koja ne prorvocira samo nas već i ostale okolne zemlje ! Ali vi izgleda ne shvatate to verovatno zbog inteligencije ili šta god !!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP