Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRUGI DAN POSETE ALBANSKOG PREMIJERA

Edija Ramu u Preševu čekaju bilbordi "Dobro došao, predsedniče"

Autor: Tanjug | 11.11.2014 - 08:09:00h | Komentara: 3

Premijer Albanije Edi Rama, drugog dana posete Srbiji boraviće u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Edi Rama

Edi Rama | Foto: AP

Dva sata pred početak najavljenog skupa u Preševu su primetne neviđene mere obezbeđenja.

Na svakom čošku je policija, a na putu od Niša do Preševa policajci se nalaze na svakom parkingu, skretanju i nadvožnjaku.

"Dobrodošao premijeru"

Bilbordovi sa ovom porukom i fotografijom i likom Albanskog Premijera Edija Rame postavljeni su uoči njegovog dolaska u Preševo. Bilborde postavila je opština Preševo.

Na jednoj kući u centru Preševa, oko sto metara udaljenoj od Doma kulture u kojem če se obratiti Rama istaknuta je albanska zastava sa dvoglavim orlom.

Rama je juče prekršio protokol posete Beogradu govoreći o nezavisnom Kosovu čime je, kako je ocenjeno, zloupotrebio poverenje domaćina, srpskog premijera Aleksandra Vučića, koji je uzvratio da nikome neće dozvoliti da ponižava Srbiju.

''Žao mi je što je gospodin Rama i ovu priliku iskoristio da govori o temi koja nije dogovorena, ali moja je obaveza da kažem da Srbiju neće niko da ponižava'', rekao je Vučić.

Edi Rama

Spreman doček u Preševu

"Pre svega da ponovim da očigledno imamo različite stavove, a sušta je realnost stav Srbije da je KiM deo Srbije i drago mi je da to mogu da ponovim pred albanskim premijerom. Na žalost ili na sreću to ne govori o meni nego o nekima drugima", rekao je Vučić.
Premijer Vučić na svom Tviter nalogu napisao je da je Ramina poseta Beogradu bila prilika da Srbija i Albanija okrenu novu stranu u međusobnim odnosima.

"Žalim što je provokacija premijera Rame rezultovala propuštanjem te šanse, ali bismo i dalje želeli da sarađujemo za dobrobit budućnosti našeg regiona", napisao je premijer na svom Tviter nalogu.

Edi Rama

''Srbija se već dve i po godine trudi da Balkan postane bezbedan i prosperitetan region u Evropi, ali dok je neodgovornih političara poput Edija Rame, jasno je da će to biti težak posao pun izazova'', saopštila je sinoć Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Tomislava Nikolića.
Povodom provokacija premijera Albanije Edija Rame tokom posete Srbiji, Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije je istakla da je takvo ponašanje i očekivano od Rame i da je to bio ključni razlog zbog kojeg je predsednik Nikolić odbio da se sretne sa njim.
Poseti albanskog premijera Beogradu veliku pažnju posvetile su svetske agencije, kao i mediji u regionu, a posebno incidentu koji se dogodio tokom konferencije za novinare.
Poslednji komentari
  • prestupnik Vreme: 11.11.2014 10:12h

    Da sam ja neko u ovoj drzavi on bi odmah posle svoje izjave bio ispracen pravo na aerodrom i bila bi mu zabranjebna poseta Presevu, Bujanovcu i Medvedji. Ovako, ponovo smo dozvolili da nas ponizava. a to ce i danas uraditi.

  • veca Vreme: 11.11.2014 11:35h

    A sto su ga pustili da seseta po Srbiji gde je njemu volja? Zna se zvanicna poseta le trebala da se zavrsi cim je napravio gaf a i koji to nas predsednik ili politicar tako seta gde hoce po tudjim zemljama?

  • penzioner Vreme: 11.11.2014 15:34h

    Zašto je Srbija dozvolila bilborde sa dobrodošlicom Rame?! Jug Srbije je još uvek Srbija i tamo je morala biti policija koja bi to sprečila!Ovako ispade da je Rama u pravu kad kaže da je to što njega zovu premijerom,problem Srbije!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP