Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VELIKA ČISTKA

EKSKLUZIVNO: Bajatović leti do avgusta!

Autor: S. Vojinović | 30.07.2014 - 18:41:00h | Komentara: 10

Najveća seča u energetskom sektoru u istoriji Srbije planirana je do kraja avgusta! Među prvima biće smenjeni direktori Elektroprivrede Srbije (EPS) i „Srbijagasa“, Aleksandar Obradović i Dušan Bajatović, dok će čistku preživeti samo Nikola Petrović, prvi čovek „Elektromreža Srbije“, saznaje „Alo!“.

Naš izvor iz vrha Vlade Srbije objašnjava da se država na ovaj potez odlučila zbog sve većih gubitaka u tom sektoru. Za samo 12 meseci, „Srbijagas“ je upisao novih 14,6 milijardi dinara čistog gubitka, čime se minus tog javnog preduzeća popeo na gotovo 50 milijardi dinara.

Borci protiv korupcije će morati dobro da zasuču rukave: Dušan Bajatović

Najplaćeniji srpski direktor: Dušan Bajatović | Foto: Zoran Lončarević

 - „Srbijagas“ je najveći gubitaš u Srbiji! Dalje nije moglo, postali su bure bez dna, gubici su sve veći, moralo je nešto da se uradi! Zbog lošeg poslovanja i vođenja kompanije biće smenjen prvi čovek „Srbijagasa“ Dušan Bajatović. Osim njega, sigurno leti i Aleksandar Obradović zbog nekoliko velikih skandala koji su se desili od kada je on na čelu EPS-a, pre svega zbog afere sa decembarskim računima za struju, koji su građanima bez osnova stizali uvećani, ali i zbog preglomaznog menadženta od nekoliko stotina rukovodilaca. Da ne govorimo o lošim finansijskim tokovima u poslednjih nekoliko godina, o čemu Vlada nije imala saznanja. Pored njih dvojice, do kraja avgusta biće smenjeno još nekoliko direktora iz energetskog sektora - priča naš izvor.

Nabavka obustavljena zbog potpisa „neovlašćenog lica“: Aleksandar Obradović, direktor EPS-a.

Leti zbog nekoliko velikih skandala: Aleksandar Obradović, direktor EPS-a. | Foto: Dušan Milenković

 On dodaje da će najavljenu seču zasad preživeti samo Nikola Petrović, generalni direktor „Elektromreža Srbije“.

- Od svih javnih preduzeća u oblasti energetike, „Elektromreže Srbije“ imaju najbolje rezultate, 20 miliona evra godišnje ide u budžet države od profita koji ostvaruju poslovanjem - dodaje sagovornik „Alo!“.

Premijer Aleksandar Vučić juče nije želeo da komentariše naša saznanja.

Srpsko-ruska radna grupa analizira NIS!

Kako saznajemo, premijer Vučić je prilikom nedavne posete Moskvi postigao dogovor sa ruskom stranom da bude formirana zajednička radna grupa koju će činiti po tri člana sa srpske i ruske strane, a čiji će zadatak biti da analizira poslovanje NIS-a.
Poslednji komentari
  • Mile Vreme: 30.07.2014 18:55h

    Slucajno je direktor EMS Nikola Petrovic kum AV

  • Milan Vreme: 30.07.2014 20:23h

    Hajde malo pročačkajte, ko je Nikola Petrović, tj - čiji je brat, pa ćete dobiti odgovor zašto je preživeo "seču"!

  • bajatovic je premijer Vreme: 30.07.2014 21:01h

    Ma da, kako da ne. Bajatovic odlazi odavno, prvo do pocetka avgusta pa do kraja avgusta, pa 2013. godine, pa (ove) 2014. godine, pa do 2016. godine. Kad ono, 2050. Bajatovic i dalje na celu Srbijagasa a dug 500 triliona dolara

  • Lune Vreme: 30.07.2014 22:18h

    "SVOJEVOLJNO" U ZATVOR DOK je Stojadinović prebacivan s jedne britanske lađe - od Soluna do Atine, zatim preko Sredozemnog mora i Aleksandrije kroz Suecki kanal do Adena i odatle Indijskim okeanom do ostrva Mauricijus, gde je stigao 14. aprila 1941. vlasti su u Beogradu proširile vesti kako je - Stojadinović "svojevoljno" otišao u inostranstvo.

  • ivan Vreme: 31.07.2014 00:05h

    Inace je dir.EMS-a dupli kum pr.vlade i prvi covek za sve njegove poslove,i bilo bi lepo da vi novinari ALO novina to ispitate jer mozete.A 2011-12 je EMS imao prihod 80 mil. e a,2013-14 20 mil.e.pa koji je to strucnjak.ali nek se nebrinu ljudi on dolazi u Srbija gas.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP