Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAHUKTAVA SE IZBORNA KAMPANJA

Ekspanzija besplatnih pregleda u Majdanpeku

Autor: M. K. | 04.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Ginekološki pregled nije jedini koji su naprednjaci Majdanpeka, gde se izbori održavaju 7. septembar, tokom kampanje omogućili svojim sugrađanima.

Da su izbori češće, Srbi bi  bili narod najzdraviji

Da su izbori češće, Srbi bi bili narod najzdraviji

Naime, postoji čitav spisak besplatnih pregleda organizovanih po naseljima u ovoj opštini. Tako je na predizbornom „meniju“ besplatan pregled krvnog pritiska, merenje šećera u krvi, zatim ultrazvučni pregledi stomaka, žlezda, krvnih sudova... U Agenciji za borbu protiv korupcije ponovo podsećaju da političkim strankama nije dozvoljeno da finansiraju događaje koje nisu politički.


- Drugim rečima, svaki trošak kojim politička stranka pokriva delom ili u celosti organizaciju „besplatnog zdravstvenog pregleda“ smatra se nedozvoljenim. Takav trošak može da nastane ukoliko, recimo, stranka plati usluge zdravstvenog radnika, kupi ili rentira medicinsku opremu i medicinska sredstva, plati zakup prostora ili utroši svoja sredstva na bilo koji drugi aspekt takvog događaja kao što je „besplatni zdravstveni pregled građana“ - kažu za „Alo!“ u Agenciji.

U Agenciji navode da politička stranka može da primi kao nenovčani prilog - uslugu bilo kog fizičkog lica, pa i zdravstvenog radnika, ali samo ako se ona stavlja u službu političke aktivnosti kojima se promoviše politička ideja, program ili kandidati političk e stranke.

- U svakom slučaju, svaka profesionalna usluga kao doprinos izbornoj kampanji, političke stranke su dužne da prikažu u svojim izveštajima koje dostavljaju Agenciji. Agencija će naknadno, u postupku kontrole, utvrditi da li je politička stranka prilog u vidu profesionalne usluge iskoristila za nepolitičke aktivnosti, odnosno suprotno odredbama Zakona - kažu u Agenciji.
Poslednji komentari
  • Baba Julka Vreme: 04.09.2014 07:46h

    E, deco, kada dodjete na preglede, ako niste clan SNS-a, morate da potpisete pristupnicu. Moja drugarica koja ima 75 godina je tako prosla.

  • Pera50 Vreme: 04.09.2014 09:01h

    Gradani mora da razmisle da ove povoljnosti nece da traju cetiri godine nego ovo ce da plate cetrdeset puta skuple kroz razne namete kao sto su porezi ,ja nisam clan ni jedne stranke nezavisan gradanin ali ispastam isto kao i oni koji su koristili takve usluge pre poslednjih izbora ,zato savetujem gradane pre nego sto odu na glasane da dobro razmisle za koga ce da glasaju jer cetiri godine su dugacke.

  • promilko Vreme: 04.09.2014 10:08h

    Podmuklo i jos gore a narod izlazi na glasanje da proveri svoju glupost.

  • drakula Vreme: 04.09.2014 10:33h

    A kada je DS delio ulje,secer,brasno,novcane priloge,zarad glasova,ONDA JE SVE OKEJ,ZAR NE?Kamo srece da je vise ovakvih akcija,jer je narod isuvise bolestan,a nema sredstva za placanje pregleda!Treba posdraviti svaku ovakvu akciju,jer od politicara I ostalih,mi obicni smrtnici ne stizemo do adekvatnih pregleda!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP