Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRAVO!

Električnom gitarom se svetio uličnim prodavcima u Zemunu (VIDEO)

Autor: Blic | 25.03.2014 - 12:41:00h | Komentara: 1

Radio sam celu noć, došao umoran u zoru, a od uličnih prodavaca nisam mogao u kuću. Pošto nisu hteli da se sklone ušao sam u raspravu sa jednim od njih da bi onda trojica nasrnula na mene. Udarali su me pesnicama po glavi zbog čega mi je uvo poplavelo. Utrčao sam, u afektu uzeo gitaru i pojačalo i izleteo na terasu, priča Milan Barković (47).

bluz

Koncert za komšije i prodavce | Foto: Screenshot "You tube"

 - Sve je ispalo spontano. U trenutku svirke našao se na ulici komšija koji je odmah shvatio o čemu se radi i napravio snimak. Bio sam umoran, pa nisam baš zadovoljan kako sam svirao. Jedan od uličnih prodavaca je bacio kamen na mene, ali me je srećom promašio. Najsmešniji mi je bio prodavac koji mi je dobacivao “Dobro sviraš, a nemaš kulturu”, a celu noć mi sedi ispred kapije i viče. Na kraju sam 10 minuta držao mikrofoniju na terasi da bi slušali pištanje. Komšinica je pretila da će zbog mene zvati policiju, a ja sam upravo to hteo - kaže popularni Bare.

buvljak

Buvljak ispod prozora | Foto: Screenshot "You tube"

On ističe da problem sa buvljom pijacom na trotoaru u njegovoj ulici traje već više decenija, ali je u poslednjih godinu dana postalo nepodnošljivo.

Pošto je njegov “protestni koncert” naišao na odobrovanje komšija, Barković razmišlja o spektakularnom nastavku.


- Stiže mi podrška sa svih strana, a sa drugarima razmišljam da oformim bend na terasi koji će svirati baš u vreme ulične pijace - smeje se Milan.


Ali, buntovni Zemunac ne nada se mnogo da će njegov nastup izazvati reakciju nadležnih.


- Očekivanje je majka razočarenja. Ovaj problem je privremeno rešen pre 10 godina tako što je za ulične prodavce ograđen prostor nedaleko odavde, ali oni su se vremenom toliko raširili da su ponovo došli. Pisali smo peticije, blokirali saobraćaj, ali dugoročnog rešenja nema - napominje Barković.

Protestujem ovako iz nemoći

- Na stotine ljudi ovde vršlja od subote popodne do nedelje ujutru, kada se pojavi komunalna policija i sve ih, kao, rastera. niko od njihove galame ne može da spava, a kad odu ostave za sobom svo đubre. I nuždu vrše oko kuća. Uzalud sam se obraćao za pomoć i opštini i policiji, redovnoj i komunalnoj, ali ništa se ne menja. Iz nemoći sam se odlučio na ovaj potez - ističe Bare.

Pogledajte video protiv buvljaka u Zemunu u kome se vidi i čuje kako Milan Barković svira gitaru:


Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 25.03.2014 13:06h

    Druze provuces crevo i pustis vodu da sipa kao da kisa pada,, Na mokro i kisu nece doci a takodje si saprao ispred kuce prasinu :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP