Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POVODOM ISKLJUČENJA STRUJE ZGRADI U KRAGUJEVCU

Elektrošumadija: Stanari lažu i kradu struju!

Autor: B. Nenković | 17.12.2013 - 14:22:00h | Komentara: 0

„Elektrošumadija“ iz Kragujevca tvrdi da stanarima zgrade u Zmaj Jovinoj ulici 28A struja u hodnicima, stepeništu i podrumima nije isključena zbog navodnog duga od 1962. godine, već zbog krađe.

Stanari sa svećama

Stanari sa svećama | Foto: Biljana Nenković

Iako stanari tvrde da su u obračunima oduvek imali stavku za plaćanje zajedničke potrošnje, u demantiju distributera navodi se da su stanari decenijama krali struju i najavljuju podnošenje krivičnih prijava protiv NN lica.

Zbog očiglednom nesporazuma zbog utroška struje, kako je stanarima usmeno objašnjeno, za period od 1962 godine do 1995. godine, hodnici u ovoj zgradi su u mraku već nedelju dana i sa svećama u rukama tumaraju po hodnicima zbog navodne krađe koja je trajala 33 godine. Dok distributer najavljuje krivične prijave, stanari kažu da će od suda zatražiti privremenu meru da im se struja uključi dok se ne reši zavrzlama. Da apsurd bude veći, tu zgradu nezvanično zovu „Pandurskom“ jer tu žive uglavnom stanari koji rade ili su radili u policiji.

- Mi nismo NN lica. Svih 28 vlasnika stanova imaju ime i prezime. Od kada je zgrada napravljena zajednička potrošnja je uplaćivana. Pitam se sada, gde je taj novac odlazio kad nas sada optužuju za krađu. Recimo, na sadašnjim obračunima svako od nas plaća po 94 dinara zajedničke potrošnje. Nema razloga da tako nije bilo i ranije, inače bi nam davno isključili struju. Kako je moguće da struju u stanovima legalno koristimo, a u hodnicima ilegalno. Oni su nas protivpravno isključili , jer nam nikakvo obaveštenje ili opomena nisu stigli - kaže Boško Radojević, predsednik skupštine stanara.

U prvom dopisu „Elektrošumadije“ koje je juče dostavljeno medijima povodom ovog slučaja, saopšteno je da su „redovnom kontrolom uočili da sporni strujomer nije evidentiran i da je zbog toga isključen sa mreže“. Danas su saopštili da „nisu isključeni zbog duga, već zbog krađe i da je višedecenijskom neplaćanju došao kraj“.

- Osvetljenje u zgradi se može brzo vratiti kada se reguliše ko je vlasnik brojila i regulisanjem potrošnje. Učinićemo sve da se izlaz iz neprijatne situacije što pre nađe, saopšteno je između ostalog iz Elektrošumadije.
Ova zgrada napravljena je 1961. godine i u nju su se uselili pripadnici tadašnjeg SUP-a Kragujevac. Većina njih nije među živima, a naslednici su devedesetih otkupili stanove. Na spornom strujomeru čitač je stao na broju 5 023 kilovata. Stanari kažu da je 2 005. godine uveden nov strujomer na koji je priključena podstanica za grejanje i sumnjaju da je tada neko napravio previd zbog koga su oni sada u mraku.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP