Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JEZIV PRIZOR

Engleski mediji objavili šokantnu fotografiju: Svi Srbi moraju umreti! (FOTO)

Autor: N. G. | 13.04.2014 - 09:50:00h | Komentara: 12

Britanski Indipendent objavio je fotografiju čiji jeziv prizor predstavlja mračan podsetnik na vreme velikog zla koje je ostalo iza nama, i upozorava da svetska stradanja počinju kada ljudi zaborave ljudskost i patnje koje su zbog nasilja prošli u svojoj istoriji.

w

Užasno: Pogubljenje srpskih civila Foto: Screenshot Independent.co.uk

"Fotografija prikazuje pogubljenje koje se odigralo u srpskom selu, u leto 1914. kada je u njega ušla austrougarska vojska. Postoji još ovakvih fotografija, a na ovoj vidimo muškarce, možda već mrtve, možda u iščekivanju pogubljenja", objašnjava Indipendent.

Fotografija je objavljena u sklopu "Istorije Prvog svetskog rata u 100 trenutaka" pod naslovom "Austrougarska vojska likvidira srpske civile".

"Ove fotografije su skoro sigurno slikane od strane okupatora i pokazuju samo delić horora koji je srpska nacija preživela po početku austrougarske invazije".

"Popularna pesma te godine u Beču", navodi Indipendent, "bila je  'Alle Serben müssen sterben', tj. svi Srbi moraju umreti".

Čuveni britanski medij dalje objašnjava o stradanju Srba za vreme Velikog rata i naglašava reči istoričara Antona Holcera "bezbrojni su i sitematizovani masakri koji su izvršeni nad srpskom populacijom. Vojnici su upadali u sela i ubijali nenaoružane muškarce, žene i decu. Oni su ili streljani, izbodeni bajonetima, ili vešani. Civili su ubacivani u ambare i živi spaljivani. Žene su odvođene na front i silovane, seljaci su uzimani kao taoci, ubijani i mučeni", prenosi "Indipendent" uz osvrt na još jednu patnju srpskog naroda.

"Srpski narod nije morao dugo da čeka da se zlo ponovi. Hitlerove trupe 1941. okupirale su Srbiju i počele masakr civilne populacije. Nemački vojnici vešali su i ubijali u ogromnim razmerama. Oni su čak nosili i male kamere, pa su slike stradanja sada bile u boji, i pomerale su se", objavio je "Indipendent".

Ovaj tekst realno prikazuje srpske žrtve i ukazuje na to da čin Gavrila Principa ne označava naš narod kao automatske krivce i negativce u jednom od najkrvavijih sukoba u istoriji čovečanstva.

Poslednji komentari
  • gvozden Vreme: 13.04.2014 10:42h

    То време није остало за нама, још увек траје...

  • BgBoy Vreme: 13.04.2014 11:58h

    To su radili 1914 pa 1941 pa 1999 ! Dakle 3 puta su nas dušmani u 20 veku ubijali ni zbog čega i razarali nam zemlju u prah i pepeo! E sad neka mi neko objasni u kojoj EU mi treba da budemo članica i za šta im trebamo?! A i narod treba pitati šta misli o tome.

  • zevs Vreme: 13.04.2014 12:10h

    Nadam se da će mo kao nacija preživeti jer stvarno mi nije jasno zbog čega nas toliko mrze kad nikad nismo sa puškom kročili na njihovu zemlju. Mora da nam zavide na nečim kao i hrvati koji nas patološki mrze,mislim da to nije normalno i da oni stvarno imaju problema sa mozgom.

  • Nebitno Vreme: 13.04.2014 12:36h

    Doci ce i vase vreme polako BOG SVE VIDI!!!!!! pocrkali dabogda

  • Milorad Vreme: 13.04.2014 14:08h

    Turska , Austrougarska, Nemačka i sada NATO nisu ništa bez saradnika koji se kriju među nama

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP