Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRITANSKI MEDIJI NASTAVILI SA VREĐANJEM

Englezi: Ivica Dačić je opičeni Bucko!

Autor: Ž.A.A. | 19.10.2012 - 11:16:00h | Komentara: 10

Prašina se još nije slegla oko skandala koji se desio na završnim minutima utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Izraelu. Prepucavnja oko toga ko je kriv su prvo bila rezervisana samo za fudbalske radnike dok se u priču nisu uključili britanski premijer Dejvid Kameron i naš Ivica Dačić. Prvi je tražio oštre kazne za Srbije, dok je drugio tražio da se podeli krivica. Ostrvski mediji naširoko se bave utakmicom mladih selekcija a neki su otišli toliko daleko da su našeg premijera nazvali opičenim Buckom.

Ivica Dačić

Opičeni Bucko: Ivica Dačić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

U tekstu britanskog lista "Dejli Star" pod nazivom "Opičeni srpski premijer: Privesti engleske igrače pravdi" iznosi se stav britanske javnosti o izjavama srpskog premijera ali i nešto više.

Podsetimo da je Ivica Dačić rekao da "pre nego što se detaljno utvrde sve činjenice i okonča istraga, ovaj događaj ne kvalifikuju paušalno i kao incident sa rasnim diskriminatorskim elementima", kao i da će nadležni istražni organi u potpunosti rasvetliti incident i odgovorne izvesti pred lice pravde.Teško da je tu mislio da će nadležni organi Srbije sprovoditi istragu protiv engleskih fudbalera...

Britanci o Dačiću

"Dejli Star" o Dačiću | Foto: Screenshot sa sajta

Ipak britasnkim medijima nije smetalo da izvuku iz konteksta izjavu srpskog premijer pa čak počnu i da se sprdaju sa njim.

U pomenutom tekstu se prvo iznosi stav o Dačićevoj izjavi dok se u drugom delu govori o njegovom nadimku i dosadašnjoj karijeri.

Britanci o Dačiću

Deo teksta iz novina "Dejli Star" | Foto: Screenshot sa sajta

"Dačić, čiji je nadimak Bucko, srpski prevod za debeljucu", stoji u tekstu "Dejli Stara." Naravno Britanci nisu propustili da spomenu da je mentor Ivice Dačić bio "krvavi tiranin" Slobodan Milošević, kako su naveli.

Očigledno je da je odgovor Srbije i optuživanje mladog igrača Totenhema Denija Rouza izazvao veliku bes u Engleskoj.

Laburista Denis MekŠejn juče je izjave našeg premijera povezao i sa njegovim navodnim negiranjem da prihvati ratne zločine iz prošlosti.

On je pred donjim domom Britanskog parlamenta postavio pitanje "Šta nije u redu sa Srbima?" Njihova reprezentacija i svi klubovi moraju da budu suspendovani do kraja sezone ili dok se ne izvine, zaključio je on.

Pred Parlamentom je izneseno i da Ministar sporta u Vladi Velike Britanije Hju Robertson zahteva najstrožije sankcije protiv Srbije.

Ambasada Srbije u Londonu sinoć je pokušala da ublaži situaciju i objasni da je Ivica Dačić u svojoj izjavi mislio na hvatanje lokalnih izgrednika skandala koji se desio u Kruševcu.

Cela ova priča oko rasističkih komentara došla je u vreme kada anti rasistička grupa Velike Britanije pokušava da lansira svoju najveću probnu akcije vezanu za iskorenjivanje diskriminacije na fudbalskim utakmicama.

Rešeno je da fudbalski klubovi po celoj zemlji sledeće nedelje sprovedu velike događaje kako bi se promoviasala ova akcija.

Poslednji komentari
  • nusknvp Vreme: 19.10.2012 15:50h

    sjasite gonici robova vec jednom,mnogo ste bre dosadni.

  • Madzolina Vreme: 19.10.2012 16:20h

    xaxaxaxaxaxaxaxaxa

  • Apolid Vreme: 19.10.2012 16:38h

    Opisali su ga ne moze bolje biti...opicen i vise od toga...

  • gluposti politicara Vreme: 20.10.2012 04:00h

    Ne znam zasto se politicari mesaju u sport i daju izjave.Ima UEFA koja je nadlezna i koja ce na kraju da stavi konacnu odluku ne treba da se vrsi pritisak na rad UEFA to nije u skladu sa sportom.Svakoga emocije zanesu i nije savestan svoji posledica tako je bilo i kod fudbalera oba tima.Politicari ostavite sport-sportasima i sportskoj kuci da ona odlucuje kako je ispravno.

  • gluposti politicara Vreme: 20.10.2012 04:05h

    Novinari super ste samo imam malu sugestiju dole ispod pisanja poruka gde se zahvaljujete ima mala greska,ako mozete da ispravite."Hvala na poslatom komentaru.Vas komentar je ce uskoro biti objavljen"Ovo je ako moze da bude izbaceno.Izvinite opet i hvala na razumevanju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP