Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSAO VEKA ZA VEPROVE

Englezi izvoze svinjsku spermu u Kinu!

Autor: Telegraf | 08.12.2013 - 20:40:00h | Komentara: 1

Britanija će od naredne godine početi da izvozi svinjsku spermu kineskim farmerima, u okviru dogovora vrednog 45 miliona funti. Protokol predviđa izvoz kako sveže tako i smrznute svinjske sperme.

Divlja svinja

Engleska će od naredne godine početi da izvozi svinjsku spermu kineskim farmerima, u okviru dogovora vrednog 45 miliona funti.
Uprkos tome što je Kina dom za polovinu svetske populacije svinja, što je čini najvećim tržištem svinjetine na svetu, vlasti u Pekingu zabrinute su za kvalitet uzgoja. Sada je na britanskim veprovima da poboljšaju genetiku kineskih svinja.
Ovaj posao obezbeđen je zahvaljujući britanskom ministru životne sredine Ovenu Patersonu koji je bio deo privredne delegacije koja je ove nedelje posetila Kinu, a koju je predvodio predsednik vlade u Londonu Dejvid Kameron.
Bar četiri britanska centra za veštačko osemenjavanje trebalo bi da počnu izvoz u Kinu posle Nove godine.
Protokol potpisan s kineskim partnerima predviđa izvoz kako sveže tako i smrznute svinjske sperme, u zavisnosti od potreba.
- Činimo sve što je u našoj moći da zahvaljujući partnerstvu s Kinom, osiguramo razvoj privrede širom zemlje, što uključuje i uzgajivače svinja. Ovaj posao doneće 45 miliona funti britanskim firmama, i omogućiće da najbolji britanski veprovi pomognu održavanju najveće svinjske populacije na svetu – izjavio je predstavnik za štampu britanske vlade.
Saradnja se neće završiti na osemenjavanju. Postoje planovi da se svinjske nožice, koje se ne jedu u Britaniji, takođe izvoze u Kinu.
- To bi predstavljalo multimilionski posao za Britaniju i gastronomsku poslasticu za kinesku trpezu – ocenio je portparol britanske vlade.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 09.12.2013 07:57h

    Posle I svetskog rata,kralj Pera je u Francusku poslao oko 2.000 Licana/Srba..da se drugi NE UVREDE/ da poboljsaju i kvalitativno i kvantitativno genetski kod Francuzima..uz svesrdnu zelju i pomoc Francuskinja..I TO ZA DZABE. Pisani istorijski podaci postoje,cuvaju se u Muzejskim depoima.*DUGA*,novinar Rajko Djurdjevic je svojevremeno o tome pisao i *dobio* po prstima,ali ipak nekoliko hiljada tiraza/originalnog/izaslo je u javnost.Isto je bilo kada je objavila da je Kurt Valdhajm,tadasnji ge.nsek. UN -RATNI ZLOCINAC.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP