Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRITANSKA TAJNA SLUŽBA DECENIJAMA NA BALKANU

Englezi uvek radili protiv interesa Srbije!

Autor: E. A. | 15.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Gotovo da nema važnih događaja na našim prostorima u kojima nije učestvovala britanska tajna služba, čiji su agenti decenijama efikasno preusmeravali tokove istorije. Ona je bila aktivno uključena u važne događaje na Balkanu, koji su odredili našu budućnost.

Legenda kaže da je kao  mladić dobio batine u Beogradu: Vinston Čerčil

Legenda kaže da je kao mladić dobio batine u Beogradu: Vinston Čerčil

Berlinski kongres
U prvoj polovini 19. veka Velika Britanija je štitila interese Turske na štetu Srbije. Na Berlinskom kongresu 1878. tražili su da se Srbija odrekne nekih srezova na istoku Srbije u korist Turaka. Srpski istoričari tvrde da su Britanici podržali i aneksiju BiH 1908.


Princip i Prvi svetski rat
Pojedini navode da Britanci stoje čak i iza sarajevskog atentata. Navodno su u Londonu radosno dočekali vest o ubistvu prestolonaslednika Austrougarske monarhije Franca Ferdinanda, koga je 28. novembra 1914. godine ubio Gavrilo Princip.

Puč 27. marta 1941.
Uvreženo je mišljenje da je britanska tajna služba pripremila, organizovala i finansirala puč 27. marta 1941. godine, koji je odredio sudbinu Jugoslavije i trasirao put ka bloku zemalja protivnica nacističke Nemačke.

Tito umesto Draže
Britanski „Bi-Bi-Si“ je početkom rata bez zadrške slavio Mihailovića, često i preuveličavajući njegove podvige. Neočekivano, početkom 1943. britanski servis započinje kampanju protiv komandanta jugoslovenske vojske u otadžbini i proglašava ga kolaboracionistom, a za vodeću ličnost otpora proglašava dotad nepoznatog Tita.

Gavrilo Princip i Ante Pavelić

Gavrilo Princip i Ante Pavelić


Britanci štitili Anta Pavelića
Ni Amerikanci ni Britanci nisu želeli da uhapse Anta Pavelića 1947. u Italiji iako su znali detalje o njegovom boravku u Vatikanu, uključujući i broj sobe u kojoj se nalazi.

Milošević i DOS
Britanska tajna služba devedesetih je aktivno učestvovala u rušenju Slobodana Miloševića, čijim je transportom u Hag, kako pojedini tvrde, rukovodio savetnik britanske ambasade Entoni Monkton, visokopozicionirani agent SIS-a.
Poslednji komentari
  • pera Vreme: 15.07.2015 09:52h

    samo ko nema pojma o zivotu ne zna tu cinjenicu o englezima,to su svetski smradovi dvolicni,pica sa dva lica,od pamtiveka

  • Party zeebra Vreme: 15.07.2015 11:58h

    Cekaj, Englezi kazu da Englezi rade protiv Srbije??? Ako idemo po toj logici, ovi iz tajne sluzbe mogu da budu i prijatelji (mada i ne mora da znaci)

  • velimir ristic Vreme: 16.07.2015 20:51h

    Narode, dizi se, isprashite primitivce, ne dozvolite da vam alavi, nepismeni politicari I njihove podguzne muve uredjuju Beograd. Neka prave svoje gradove na vodi u svom selu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP