Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEZADOVOLJAN REZREŠENJEM

Episkop Georgije angažovao advokate

Autor: Beta | 01.05.2015 - 09:29:00h | Komentara: 2

Pravni tim episkopa kanadskog Georgija zatražilo je da Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve dostavi izveštaj Komisije Sinoda sa odlukom o privremenom razrešenju episkopa Georgija i da odloži termin odlučivanja o njegovoj odgovornosti.

Vladika Georgijesa damama

Vladika Georgije sa damama | Foto: Blic

Pravni tim episkopa Georgija naveo je u saopštenju da je reagovao jer odluka o privremenom razrešenju, kao i izveštaj Komisije od 20. aprila nisu dostavljeni episkopu iako je dostavljanje tih dokumenata tražio tri puta.
"On nikada nije imao priliku da se upozna sa kompletnom sadržinom tog izveštaja, niti mu je data prilika da izrazi svoje neslaganje sa navodima, tvrdnjama i dokazima iz izveštaja, da predloži dokaze o suprotnom", navedeno je u saopštenju pravnog tima episkopa Georgija.
U saopštenju se navodi i da je episkop pozvan da da izjavu pred članovima Sinoda 28. aprila, ali da tada nije dobio zapisnik o saslušanju. Pravni tim je negodovao jer je odluka o privremenom razrešenju doneta 20. aprila, osam dana pre saslušanja episkopa.
Zasedanje Svetog arhijerejskog sabora počeće 14. maja, kada će odlučivati o trajnom razrešenju episkopa, a pravni tim traži da se zasedanje odloži, kako bi okrivljeni mogao da pripremi odbranu.
Sveti arhijerejski sinod formirao je Komisiju zbog pritužbi sveštenstva i vernika na rad vladike Georgija. Komisiju je predvodio episkop raško-prizrenski Teodosije.
Sinod je zamolio patrijarha srpskog Irineja da upravlja kanadskom eparhijom do konačnog okončanja postupka, uz pomoć episkopa Teodosija i episkopa Maksima.
Poslednji komentari
  • kanadjanin Vreme: 01.05.2015 11:44h

    I sta ti vredi advokati. Slusaj Crkvu!

  • Srbin iz Kanade Vreme: 03.05.2015 18:58h

    Za tebe ne vazi pravi crkveni sud Za Kocu je vazio tvoj kvazi/ crkveni sud. Ti ga optuzio I naredio presudu pre tvog kvazi crkvenog suda Doslo je vreme da istina izadje na videlo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP