Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PONIŠTEN TENDER ELEKTROPRIVREDE

EPS ide na hitnu nabavku paketića?

Autor: S. Đ. | 26.12.2012 - 07:02:00h | Komentara: 1

Deca zaposlenih u Elektroprivredi Srbije bi ove godine mogla da ostanu bez novogodišnjih paketića, budući da je tender za njihovu nabavku, vredan oko 700.000 evra, poništen, i to samo nekoliko dana nakon što je „Alo!“ pisao o toj nabavci.

Žalba ponuđača na posao vredan 700.000 evra

Žalba ponuđača na posao vredan 700.000 evra | Foto: Nebojša Marković

U EPS-u je našem listu potvrđeno da je već donata odluka o poništenju nabavke bezmalo 15.000 paketića zbog pritužbi jednog od ponuđača. Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, uprava će najverovatnije ići na hitnu nabavku kako bi obezbedila poklone za decu.


- Jedan ponuđač se žalio, što bi odužilo dalju tendersku proceduru, pa je EPS odlučio da poništi tender jer nam paketići trebaju sada, a ne u junu. Rukovodstvo kompanije upravo pokušava da pronađe neki drugi način da nabavi novogodišnje paketiće - izjavio je za „Alo!“ Milan Mirosavljević, portparol EPS-a. On je najavio da će nam naknadno dostaviti konkretnije informacije o tome ko se od učesnika i zašto žalio na sprovođenje tendera.

Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: FoNet

Mihajlovićeva: Struja poskupljuje do kraja marta


Zorana Mihajlović, ministarka energetike i zaštite životne sredine, najavila je da će struja poskupeti do kraja marta, ali nije precizirano u kom procentu.
- Poskupljenje struje i gasa će biti u prvom kvartalu sledeće godine. Pre određivanja nove cene moramo da uradimo socijalne karte za socijalno ugrožene kupce koje će biti završene do kraja godine - navela je ministarka. Ona je dodala da će u januaru biti napravljen i novi tarifni sistem.

Prema saznanju našeg lista, prigovor na tender EPS-a uputio je trgovac igračkama „OFY Company“. Zaposleni u toj kompaniji, međutim, nisu bili raspoloženi da o poslovnom odnosu sa državnom kompanijom govore za medije.

- Nemamo osobu zaduženu za komunikaciju sa medijima, pa sa medijima i ne razgovaramo - poručila je primetno neraspoložena osoba koja se javila na telefom istaknut na zvaničnom sajtu „OFY“ . U EPS-u, međutim, već većaju da li će pakete nabavljati direktnim pozivanjem firmi ili će paketići stići tek u januaru regularnom procedurom.

„Alo!“ je, podsetimo, prošle sedmice pisao o tome da je EPS nakon sprovedenog tendera odlučilo da nabavku ukupno 13.396 paketića za 80,4 miliona dinara poveri kompaniji „Pilot Toy“.
To je bila jedna od pet kompanija ponuđača na tenderu, a zanimljivo je da su sve ponudile istu cenu od 6.000 dinara po paketiću. Pored kompanija „Pilot Toy“ i „OFY Company“, u trci za isporuku paketića deci EPS-a nadmetale su se i kompanije „Dexy Co“, „Tref Line“ i „Pertini Toys“, koje, kako su nam potvrdili njihovi predstavnici, nisu uložile žalbu na tender.
Poslednji komentari
  • Diskriminovani Vreme: 26.12.2012 18:02h

    Objavite i to da su deca nekih zaposlenih stvarno i ostala bez paketića. Konkretno EPS je odlucio da za decu ljudi zaposlenih kod njih na privremeno povremenim poslovima NEMA PAKETIĆA! Jadno, jadno, jadno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP