Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOLIKI JE VAŠ DUG?

EPS: Isključenja za 5.000 dinara duga!

Autor: Beta | 11.10.2013 - 13:36:00h | Komentara: 1

U skladu sa Zakonom o energetici, Uredbom o snabdevanju kupaca električnom energijom i poslovnom politikom Privrednog društva "EPS Snabdevanje", kupcima u kategorijama "široka potrošnja" i "niski napon" koji duguju više od 10.000 dinara, kao i svim kupcima priključenim na visoki i srednji napon, koji imaju dug veći od 100.000 dinara, upućena su upozorenja pred obustavu isporuke električne energije. Domaćinstvima i ostalim kupcima na niskom naponu koji duguju više od 5.000 dinara, kao i kupcima na visokom i srednjem naponu koji duguju više od 50.000 dinara, poslati su obaveštenje i opomena o stanju duga sa pozivom da dug izmire u roku od 15 dana. Poslato je oko 70.000 "Upozorenja" i oko 150.000 "Obaveštenja i opomena".

Reprogram dugova za struju

Biće isključenja | Foto: Dimitrije Goll

 Svim kupcima kojima je upućeno upozorenje pred obustavu isporuke električne energije ostavljen je zakonski rok od 15 dana da svoj dug izmire. U suprotnom, PD "EPS Snabdevanje" podneće zahtev nadležnom Operatoru distributivnog sistema (distribuciji) da u zakonskom roku od osam dana obustavi isporuku električne energije. Ako i ova mera ne bude dala rezultate, biće pokrenuta procedura raskida Ugovora o isporuci električne energije i trajnog isključenja dužnika sa elektrodistributivne mreže. 

Kupci koji su u međuvremenu uplatili svoj dug, a stiglo im je upozorenje ili opomena, trebalo bi da dokaz o uplati dostave na šalter za reklamacije. Ako uoče neku nelogičnost u obračunu, kupci žalbu treba da predaju na šalterima distribucije koje su jedino mesto za utvrđivanje osnova za reklamaciju. Pojačan je rad službi za reklamacije u svim privrednim društvima, kako bi svaki kupac mogao da dobije objašnjenje ili da mu se ispravi račun ukoliko se utvrdi greška. 
Formiranjem "EPS Snabdevanja" kupci su dobili dodatne povoljnosti. Zbog dinamike isplate penzija rok za ostvarenje prava na popust od pet odsto produžen je sa 20. na 25. dan u mesecu, kako bi i penzioneri iskoristili ovu pogodnost. "Elektroprivreda Srbije" se zahvaljuje svim kucima koji redovno izmiruju svoje obaveze i time obezbeđuju sigurnost elektroenergetskog sistema Srbije. 
Poslednji komentari
  • MIA Vreme: 11.10.2013 14:47h

    Koga mi da isključimo za dugovanja....? Ili kad nestane struje iznenada, ili kad ne daju platu, ili, ili...koga???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP